Van 28 oktober tot en met 4 november is het de ‘Week van de Pleegzorg’. Een week waarin wij extra aandacht besteden aan pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Maar ook een week om de pleeggezinnen in onze gemeente te bedanken. Zij ontvangen een blijk van waardering voor het openen van hun thuis en het delen van hun liefde.

Nog niet alle kinderen kunnen opgroeien in een warm gezin

Er zijn nog te weinig pleegouders in onze regio. Wie gunt een kind niet het opgroeien in een warm gezin? Soms gaat het thuis even wat moeilijker. Dan kunnen kinderen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Of niet alle dagen in de week of in de maand. Dan is het fijn als een kind terecht kan in een ander gezin. Het liefst in hun eigen buurt, dorp of stad, zodat ze hun eigen school kunnen blijven bezoeken en hun eigen vriendjes kunnen blijven zien. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen.

Pleegzorg, iets voor mij?

Kijk dan eens op de website www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl. Hier vindt u alle informatie over de verschillende vormen van pleegzorg. Er is een antwoord op praktische vragen en u kunt in contact komen met een pleegouder. Ook is er een online expositie in zowel beeld als tekst, waar pleeggezinnen in de regio hun verhaal delen. En er staat een online pleegzorgkaart met daarop de kinderen (anoniem) waar nog een thuis voor nodig is. Met deze kaart worden de kinderen letterlijk wat dichterbij gebracht en kunt u zien welke kinderen er bij u in de buurt nog op zoek zijn naar een plek.

Interesse?

Er is op dit moment veel vraag naar gezinnen in deeltijd: bijvoorbeeld een paar dagen in de week of in de vakanties. Lijkt het u interessant om pleegouder te worden? Kijk dan op de website www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl en vraag een informatiepakket aan.