Op zondag 14 april is het 450 jaar geleden dat de Slag op de Mookerheide plaatsvond. In de gemeente Mook en Middelaar wordt dit met diverse activiteiten herdacht in het weekend van 13 en 14 april. Vanuit onze gemeente organiseert het Erfgoedplatform Gemeente Heumen op zaterdag 13 april een activiteit in de Joriskerk in Heumen om hierbij aan te sluiten. 

Ook in de onze gemeente ligt namelijk historie als het gaat om deze beroemde veldslag. De Spaanse troepen kwamen vanuit Grave en staken bij de Tempel in Overasselt de Maas over. In en rond het kasteel van Heumen was de locatie waar de Spaanse troepen hebben overnacht aan de vooravond van de Slag op de Mookerheide. In de Joriskerk bevindt zich een monument voor de bij de Slag gesneuvelde broers Nassau en ook is er een herdenkingsplaquette voor beide broers aan de gevel bevestigd.

Programma zaterdag 13 april

Tussen 10.30 en 14.00 uur heeft het Erfgoedplatform een programma samengesteld dat bestaat uit een verteller opgeluisterd met optredens van een koor, het Gilde en muzikanten. Iedereen is welkom om te komen kijken en luisteren.

Activiteiten door gemeente Mook en Middelaar

In de gemeente Mook en Middelaar worden diverse activiteiten georganiseerd om de Slag op de Mookerheide te herdenken. Kijk hiervoor op de website: www.huystemoock.nl(externe link)