Wij werken alleen op afspraak. Dit betekent dat wij u graag helpen op een afgesproken dag en tijd. Het grote voordeel voor u is dat u niet meer lang hoeft te wachten. 

U kunt voor de meeste zaken online een afspraak maken zoals het aanvragen en ophalen van een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart of het Loket Duurzaam Wonen Plus. Gebruik hiervoor de blauwe knop hieronder.

Online afspraak maken

U kunt ook bellen met onze medewerkers van het KlantContactCentrum: 14 024 of 024 35 88 300. Zij helpen u graag. Ook in geval van spoed kunt u telefonisch een afspraak regelen.

Hier vindt u u de openingstijden van het gemeentehuis en ook welke (feest)dagen wij gesloten zijn.

Afspraak maken balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving

Voor een afspraak vragen wij u telefonisch contact op te nemen. Dit doen wij omdat wij soms uw vraag telefonisch al kunnen beantwoorden. Ook kunnen wij makkelijker inschatten hoeveel tijd wij voor u reserveren bij een afspraak. U kunt ons bellen via 14 024 of 024 35 88 300 op:

  • maandag en donderdag van 13.00 tot 14.30 uur
  • donderdag van 8.30 tot 12.00 uur

Let op: vanwege de maatregelen om Corona-verspreiding tegen te gaan, kunt u op dit moment alleen telefonisch terecht bij de balie BML. U kunt ook mailen naar bml@heumen.nl.