Nieuwsberichten

Home > Bedrijven > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Resultaten project ‘Meer streekproducten in Berg en Dal en Heumen’

  Het project ‘Meer streekproducten in Berg en Dal en Heumen’ dat het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden wordt op 31 oktober 2019 afgerond. Hierbij informeren we u graag over de resultaten. Het project is een initiatief van de gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harm’s Hoeve. Er namen meer dan 150 jonge foodies, gedreven boeren en tuinders, verwerkers, horecaondernemers, cateraars, winkeliers, bestuurders en beleidsmakers deel aan de activiteiten die georganiseerd zijn. Dit heeft  geleid tot nieuwe matches tussen mensen die zaken met elkaar kunnen doen, de verkoop van meer lokale producten én de ontwikkeling van nieuwe productconcepten.

 • Duurzaamheid voor en door ondernemers

  Hoe kunnen we ondernemers enthousiast maken om energiemaatregelen te nemen, die op korte termijn renderen? Daarover is de gemeente Heumen in gesprek gegaan met de ondernemersvereniging Heumen. Dit resulteerde in een nieuwe aanpak; voor en door ondernemers. Omdat ondernemers elkaar kennen en begrijpen, kunnen zij laagdrempelig hun kennis en ervaring delen met elkaar.

 • Events en subsidiemogelijkheden in Gelderland

  In de nieuwsbrief van Start up Gelderland leest u als startende en innovatieve ondernemer over interessante events en subsidiemogelijkheden in de provincie Gelderland.

 • Gemeente ondersteunt makers op weg naar onderscheidende lokale producten

  Kort geleden presenteerden de gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harm’s Hoeve tijdens de inspiratiesessie ‘Local Food Inspiration’ diverse activiteiten voor makers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen om hun product (idee) aan te scherpen of op te schalen.

 • Toeristische ondernemers aan de slag met Walrick en de Hoemannen

  Onze gemeente bezit een grote recreatieve sector die nog altijd groeit. Maar weet de gemiddelde bezoeker aan het Vennengebied of Heumensoord, wat de gemeente Heumen allemaal te bieden heeft? Het ontbreekt aan een herkenbaar profiel, een verbindend verhaal voor onze mooie gemeente. Daar is afgelopen week verandering in gekomen.

 • BIZ-fonds voor eigenaren Winkelcentrum Malden

  De vastgoedeigenaren van het Winkelcentrum Malden hebben met grote meerderheid voor de invoering van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) gestemd. Dit houdt in dat alle vastgoedeigenaren van het Winkelcentrum Malden vanaf 2019 via belastingheffing een bijdrage gaan betalen om het winkelcentrum nog beter op de kaart te zetten.

 • Ondersteuning voor startende ondernemers

  Voor startende ondernemers bestaat sindskort een ondersteuningsprogramma, genaamd De Startversneller. Het programma is er voor mensen die serieuze plannen hebben om een bedrijf te starten, maar ook voor ondernemers die al zijn begonnen.

 • Bbz regeling voor ondernemers kan uitkomst bieden

  Financieel moeilijke tijden; helaas komen deze periodes voor. Maar waar kan nu een ondernemer terecht als hij of zij hulp nodig heeft? Misschien kan de Bbz regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) van de gemeente een uitkomst bieden. In dit artikel leest u meer over deze regeling en hoe u hier als ondernemer gebruik van kunt maken.

 • Grote opkomst ondernemersavond

  Bijna 100 belangstellenden kwamen woensdagavond 28 februari naar Multicultureel Centrum Maldensteijn in Malden. Tijdens deze ondernemersavond stond het thema ‘communicatie, verbinden en samenwerken’ centraal. Drie medewerkers van de gemeente Heumen vertelden bevlogen over hun functie, waar ondernemers voor bij hen terecht kunnen en hoe zij te bereiken zijn.

 • Subsidieregeling verwijdering asbestdaken

  Tot eind 2019 kunnen eigenaren van gebouwen met een asbestdak een (landelijke) subsidie aanvragen voor het verwijderen van dit asbestdak.

Archief

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden