Maatregelen voor ondernemers in verband met coronavirus

Home > Bedrijven > Nieuwsberichten > Maatregelen voor ondernemers in verband met coronavirus

Maatregelen voor ondernemers in verband met coronavirus

De huidige coronacrisis heeft een enorme impact op onze samenleving. Ook financieel kunnen de gevolgen enorm of zelfs niet te overzien zijn. De gemeente Heumen heeft maatregelen genomen om de financiële gevolgen van de coronacrisis te verzachten voor ondernemers en organisaties. Dit betreft niet alleen maatregelen met directe financiële gevolgen. Er zijn ook maatregelen opgenomen voor tijdelijke verruiming van regels. Daar waar van toepassing gelden de maatregelen tot 1 juni 2020.

Ondernemers die een plan of ideeën willen bespreken hoe zij kunnen functioneren of na sluiting weer kunnen opengaan nu de richtlijnen (i.v.m. corona) per 11 mei (en straks per 1 juni) zijn gewijzigd kunnen dit voorleggen aan onze juridische medewerker Nico Arts, per mail narts@heumen.nl of telefonisch (06) 50 05 34 16.

Tijdelijke overbruggingsregeling gevestigde ondernemer en ZZP'er (TOZO)

Het kabinet heeft vanwege de corona-crisis een pakket aan maatregelen gepresenteerd voor ondernemers. Gemeenten voeren de tijdelijke overbruggingsregeling voor de gevestigde ondernemer en ZZP'er uit. De tijdelijke Bbz-uitkering kunt u met terugwerkende kracht tot 1 maart 2020 aanvragen voor een periode van maximaal 3 maanden. Wilt u gebruik maken van deze regeling? Vul dan het aanvraagformulier in.

Hieronder vindt u een infographic over de regeling.

Let op! Wie een beroep doet op de TOZO-regeling moet aan de gemeente alle inlichtingen geven die nodig zijn om het recht op en de hoogte van de uitkering te kunnen bepalen. Verstrekt u onvolledige of valse inlichtingen, dan vordert de gemeente de uitkering terug en wordt daar bovenop een boete opgelegd. Dat kan ook als achteraf bij een extra toets blijkt dat de uitkering ten onrechte is verstrekt.

Wilt u wat vragen of heeft u een opmerking? Mail dan naar: noodloket-ondernemers@heumen.nl

Aanvragen bedrijfskrediet (lening)

Wilt u een bedrijfskrediet aanvragen van maximaal 10.157 euro? Vul dan het aanvraagformulier in.
U kunt hiermee een lening aanvragen met een rentepercentage van 2 procent en het krediet moet vanaf 1 januari 2021 in 3 jaar terugbetaald worden.

Verruiming regels voor ondernemers

Een aantal regels voor bevoorrading, openingstijden, parkeer- en bouwvergunningen wordt versoepeld. Lees hier het bericht.

Aangepaste betalingen en betalingsregels

Zowel de Belastingdienst als de gemeente Heumen hebben in verband met de coronacrisis de betalingsregelingen voor ondernemers en ZZP'ers verruimd. Lees hier het bericht.

Niet in rekening brengen van leges voor evenementen

Als een evenement niet doorgaat worden de leges teruggestort. Wanneer men evenementen op een later tijdstip wil laten doorgaan is een wijziging nodig op een reeds aangevraagde vergunning. Hiervoor worden geen aanvullende leges in rekening gebracht.

Meer informatie voor ondernemers

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u antwoorden op veel gestelde vragen van ondernemers rondom het coronavirus. U vindt hier ook informatie over alle regelingen. Staat uw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117. 

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden