Beste inwoners van Nederasselt, Overasselt, Heumen en Malden,

Wat fijn dat er dankzij de recente versoepelingen meer ruimte is om ook weer echt met elkaar samen te leven. Meer ruimte voor sociale contacten en onderlinge ontmoeting. Bijvoorbeeld in verenigingsverband, in een van onze horecagelegenheden, tijdens het winkelen of bij een voorstelling in een van onze culturele centra. De mens is in de kern een sociaal wezen en gedijt dan ook het beste in onderlinge verbondenheid met zijn medemens. Het doet iedereen goed dat er weer wat meer mogelijk is.

Niet alleen als mens maar zeker ook als burgemeester ben ik blij met de versoepelingen en het feit dat het sociale leven weer op gang komt. Want ik zie de gemeente uiteraard liever in volle bloei dan in de min of meer gedwongen winterslaap van de afgelopen weken. 
Het voorjaar voorspelt een voorspoedig vooruitzicht. Laten we er samen voor zorgen dat die voorspelling ook werkelijkheid wordt. Dat lukt alleen als we ons aan de basisregels (blijven) houden. De situatie is namelijk nog zeker niet als ‘vanouds’ en corona is nog niet weg. Waakzaamheid blijft geboden.

Gelukkig ontstaat er dankzij de versoepelingen ook wat meer ruimte om kennis met elkaar te maken. De komende tijd zal ik regelmatig een kennismakingsbezoek brengen aan een vereniging of instantie in onze gemeente. En in het vroege voorjaar wil ik graag kennismakingswandelingen maken in de vier kernen van onze gemeente. Ik hoop u dan te ontmoeten. Hoe u met mij mee kunt lopen daar zal nog over worden gecommuniceerd. Ik kijk uit naar onze nadere kennismaking.

Met enige regelmaat zult u op de gemeentepagina’s in Het Gemeentenieuws kunnen lezen over mijn activiteiten in de gemeente. Daarnaast ben ik actief op Facebook. Als u het leuk vindt om mij te volgen, dan kunt u mij een vriendschapsverzoek sturen. Maar het fijnste vind ik het natuurlijk om u ‘in het echt’ te ontmoeten. Nu de samenleving dankzij de versoepelingen weer wat meer van het slot is, is ook de kans dat we elkaar spontaan een keer tegenkomen in ieder geval een stuk groter geworden. Hopelijk zien we elkaar snel!

Met een hartelijke groet,

Joerie Minses
Burgemeester van de gemeente Heumen