Sinds 5 mei staat er een Slimme Bandenpomp aan Hoge Brug in Malden tegenover tankstation Esso. Hier kan elke automobilist gratis de bandenspanning checken én de banden oppompen. De pomp is 24 uur per dag te gebruiken en staat naast de laadpaal voor elektrische auto’s. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt op zonne-energie. Band op Spanning heeft inmiddels meer dan 150 Slimme Bandenpompen in Nederland geplaatst.

In Nederland rijdt 63% van de auto’s met een te lage bandenspanning. Dit zorgt voor meer uitstoot van CO2 en oplopende kosten voor de automobilist door een hoger brandstofverbruik en bandenslijtage. Het kost een auto meer moeite om een zachte autoband te laten rollen, dan een harde band. Je gebruikt daardoor meer stroom of brandstof per kilometer met een zachte band, waardoor je ook meer CO2 uitstoot. Ook slijten zachte banden sneller. Met hardere banden komt er minder bandenslijpsel in het milieu terecht. En, ook niet onbelangrijk: met zachtere banden heb je meer kans op een klapband.

Gratis en makkelijk in gebruik

De Bandenpomp helpt om de juiste bandenspanning in te stellen en is gratis en eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen en laat na afloop direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat kan oplopen tot een besparing van € 21,50 per keer gebruik. Beter voor het milieu én goed voor de portemonnee.

Over Band op Spanning

Band op Spanning bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk. Naast de Slimme Bandenpomp biedt Band op Spanning ook de mobiele bandenspanningsservice op locaties aan.