Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Home > Bestuur > Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Van harte welkom op de blog 'De week van de burgemeester'. Iedere week schrijft burgemeester Marriët Mittendorff op onze gemeentepagina in Hét Gemeentenieuws over haar bezigheden en ervaringen als burgemeester van de gemeente Heumen.
U kunt haar blogs van het afgelopen kwartaal hieronder teruglezen. Oudere blogs kunt u vinden in het archief in de rechterkolom.

In september 2018 namen onze vier wethouders een paar weken het stokje over van de burgemeester. Om beurten schreven zij over hun eerste periode in het college. U leest hun ervaringen op de blogpagina van de wethouders.

 • De week van de burgemeester

  (13-02-2019)

  De week van de poëzie krijgt dit jaar veel aandacht in onze gemeente. Onze dorpsdichter Marjolein Pieks is daarbij betrokken samen met poëzieclub De Pennenstreek, de laatste al voor de 16e keer. De opening vindt plaats op de markt en wethouder Frank Eetgerink van cultuur schrijft ter plekke een prachtig gedicht over het thema van dit jaar: vrijheid. Als vanouds delen de dichters van de Pennenstreek kaarten met gedichten uit in het Maldense winkelcentrum. Marjolein fietst langs de dorpen om samen met toevallige passanten gedichten te bedenken. De week wordt feestelijk beëindigd met het uitreiken van prijzen aan de winnaars van de poëziewedstrijd. Poëzie actief.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (05-02-2019)

  Om energie van te krijgen, zo leuk zijn sommige sollicitatiegesprekken. We hebben een aantal medewerkers nodig voor nieuwe functies. Het gaat goed; soms zijn er meer dan honderd sollicitanten. Dat is wel even een klus voor de mensen die de eerste selectie doen, want alleen al het lezen kost uren. Maar dan kun je een aantal geschikte mensen uitnodigen en die gesprekken zijn erg leuk. Het enthousiasme om voor onze gemeente te komen werken is fijn om te zien. Mensen merken dat er bij ons hard wordt gewerkt in een goede sfeer. Ik verheug me al op de samenwerking, ook met de nieuwe collega’s.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (31-01-2019)

  Maandagochtend begint deze keer met koffie en koek met een aantal mensen die dienst hadden tijdens oud en nieuw.  De vraag was: hoe we het deze keer hebben aangepakt en hoe doen we dat een volgende keer. Er zit een grote groep aan tafel; niet alleen mensen van de buitendienst, veiligheidsbeleid en communicatie van de gemeente, maar ook de Boa’s en de politie zitten er bij. Er waren geen gewonden, minder vuurwerkoverlast dit jaar, weinig vernielingen, en de brandweer hoefde niet in actie te komen. En daarbij hopen we dat heel veel mensen een fijne start van het nieuwe jaar hebben gemaakt.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (24-01-2019)

  Als u bij de nieuwjaarsreceptie bent geweest, dan hebt u het filmpje over leuke activiteiten georganiseerd door mensen in onze gemeente gezien. Op dat filmpje krijgen we veel positieve reacties. Zoveel, dat we inmiddels hebben besloten dat we dit volgend jaar willen herhalen. Bij de gemeente beginnen we alvast met het verzamelen van foto’s en video’s van mooie initiatieven en andere gebeurtenissen die in de gemeente plaatsvinden. Dus hebt u een mooi idee en maakt u daar foto’s of een video van, stuur ze ons toe. Wellicht wordt uw bijdrage opgenomen in onze nieuwjaarsfilm.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (17-01-2019)

  Wat fijn om zoveel mensen te ontmoeten op onze gezellige nieuwjaarsreceptie! In Verenigingsgebouw Terp in Heumen hadden we opnieuw fantastische vrijwilligers op het podium. Maar slechts één kan natuurlijk de ‘Vrijwilliger van het jaar’ worden vanwege bijzondere verdiensten, mede als symbool voor al die anderen die ook meehelpen om ons een fijne gemeente te maken. Ook een paar van onze jonge helden kwamen nog even op het podium en natuurlijk onze dorpsdichter Marjolein Pieks. U allen, bedankt voor uw komst.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (11-01-2019)

  Woensdag is mijn eerste dag op het gemeentehuis in dit kersverse jaar en ik heb net als iedereen nog maar net de oliebollen verteerd. Op mijn vraag of het een mooie jaarwisseling was, krijg ik verrassend vaak het antwoord: “Ja, en zo heerlijk rustig.” Dat vond ik zelf ook. De kinderen waren er al vanaf kerstmis. Lekker uitslapen, lezen en samen bordspelletjes doen. Heerlijk rustig, af en toe afgewisseld met een wandeling.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (25-12-2018)

  Het is tijd om afscheid te nemen van het jaar 2018. Ik hoop dat het voor u een goed jaar was, met veel momenten waarop u met plezier terugkijkt. Natuurlijk gaat nooit alles goed, maar bij het opmaken van de balans is het toch fijn als aan de blije kant ook een lijstje te maken is.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (18-12-2018)

  Ik weet niet hoe het u vergaat, maar zo tegen het eind van het jaar heb ik altijd de neiging een beetje terug te kijken. Ik ben nu bijna twee jaar in onze gemeente aan het werk. Als ik zo terugkijk dan heb ik mooie dingen zien gebeuren, en heel vaak gebeuren ze omdat mensen ze zelf bedenken, of ze in de gemeentelijke organisatie ontstaan. Onze wethouders zie ik druk bezig met gebouwen neerzetten, evenementen organiseren, zorgen dat mensen met weinig geld toch goed kunnen leven en onze communicatie op orde brengen. Ik vraag me af wat mijn eigen bijdrage is en wat ik kan doen in 2019. Daar ga ik onder de kerstboom nog eens over denken.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (11-12-2018)

  Samen met de wethouder voor zorg en welzijn, Frank Eetgerink, ben ik bij een bijeenkomst in Den Bosch omdat we daar informatie kunnen krijgen over de combinatie tussen zorg en veiligheid. Vroeger werkte aan de ene kant politie en justitie samen met de burgemeester, en aan de andere kant GGD en welzijn samen met de wethouder. Tegenwoordig zien we dat die dingen in elkaar overlopen. Dat zie je bijvoorbeeld bij het omgaan met verwarde personen, die we moeten tegenhouden als ze overlast geven of gevaarlijk worden. Tegelijkertijd willen we ook dat het goed met deze mensen gaat en daar is ook zorg voor nodig. Dus moeten de wethouder en de burgemeester in dit soort gevallen steeds meer samenwerken. In Den Bosch bespreken we een aantal voorbeelden om te zien hoe je deze het beste aanpakt.

  Lees verder
Archief

Blogs

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden