Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Home > Bestuur > Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Blog burgemeester Marriët Mittendorff

Van harte welkom op de blog 'De week van de burgemeester'. Iedere week schrijft burgemeester Marriët Mittendorff op onze gemeentepagina in Hét Gemeentenieuws over haar bezigheden en ervaringen als burgemeester van de gemeente Heumen.
U kunt haar blogs van het afgelopen kwartaal hieronder teruglezen. Oudere blogs kunt u vinden in het archief in de rechterkolom.

 • De week van de burgemeester

  (22-10-2019)

  Na een fijn weekend kom ik in een stil gemeentehuis, want tijdens de herfstvakantie zijn veel gezinnen met kinderen er even tussen uit. Dat geeft mij tijd om achterstallig werk in te halen. Maar even terug naar het weekend: ik was bij Harm’s Hoeve aan de Westerkanaaldijk. Een jaar geleden ging het open met alle onzekerheden van dien. Want hoe zeker is het dat gezinnen komen kijken naar koeien, kippen, geiten en schapen en wat er verder te zien is op een boerderij. Nou, het blijkt een doorslaand succes, dat kon ik met eigen ogen zien, toen de eerste gasten al meteen doorliepen naar de mooie ronde stal. Ik was er, omdat het predicaat ‘Boert Bewust’ vanaf nu op een bord bij de ingang hangt.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (16-10-2019)

  De voorbije vier weken hebt u kunnen lezen over de activiteiten van de wethouders. Het is u vast wel opgevallen dat zij met heel verschillende interessante zaken bezig zijn. Het leek ons leuk u daarover ook iets te laten weten. Nu ik u weer over mijn dagelijkse activiteiten mag vertellen weet ik haast niet welke onderwerpen ik zal kiezen, want er is natuurlijk veel gebeurd in de afgelopen periode. Zo waren er tal van activiteiten in het kader van de viering van onze bevrijding 75 jaar geleden. Mooie activiteiten. Echt de moeite waard! Veel dank aan ieder, en dat geldt voor de vrijwilligers die zich zo hard en kundig hebben ingezet, en ook voor de mensen die kwamen kijken en luisteren. Want als je iets organiseert is het immers fijn dat mensen er van genieten.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (11-09-2019)

  In Nijmegen vindt het Democratiefestival plaats op het eiland in de Waal, Veur Lent. Het leukste vind ik dat we met een bus vol mensen er naar toe gaan, daar allemaal verschillende dingen zien en beleven die we tijdens de lunch en na afloop weer met elkaar uitwisselen. En wat er ook over geschreven is, voor veel mensen was het een prima dag waar veel geleerd kon worden. Dat geldt ook voor de opening van het academisch jaar van de Radboud Universiteit. In een propvolle zaal, met jonge en oude mensen, met verhalen en muziek en met heel veel warmte is het studiejaar weer gestart. Hopelijk werken al die nieuwe studenten aan een wijze toekomst.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (03-09-2019)

  Bij twee knappe brandweermannen mag ik een speldje opspelden, omdat ze al twaalf en een half jaar vrijwilligerswerk uitvoeren. Ja, vrijwillig, en dat betekent dat je na een telefoontje in je auto schiet, je in een voortrazende brandweerauto in een pak hijst en voor je dat echt goed en wel aan hebt weer op straat staat om branden te blussen. Allemaal om mensen te redden, om te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat en ja, soms om iemand uit een benarde positie te bevrijden wat soms nog wel vermakelijk kan zijn. Maar ook dat je te maken krijgt met verwondingen en soms zelfs met de dood, of met criminaliteit zoals een drugslabs of hennepplantage. Twaalf en half jaar, dan heb je al veel gezien door je vrijwilligerswerk.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (28-08-2019)

  Nu september dichterbij komt, breekt de tijd van herdenken aan: 75 jaar bevrijding. Veel mensen zijn bezig met de voorbereidingen en nog veel meer mensen zijn op de een of andere manier betrokken bij de uitvoering. Maar ondertussen herdenken we in augustus ook het einde van een andere oorlog, namelijk die in het voormalig Nederlands-Indië. Samen met de loco-burgemeester en enkele andere mensen uit onze gemeente heb ik de herdenking in Nijmegen bijgewoond. Voordat we kransen leggen, luisteren we naar een paar verhalen. Helemaal stil word ik van het verhaal van een dochter van een Indische moeder en een Japanse vader, geboren tijdens de gruwelijke Japanse bezetting. Ik probeer me voor te stellen voor welke onmogelijke keuzes mensen tijdens oorlogen komen te staan.

  Lees verder
 • De week van de burgemeester

  (21-08-2019)

  Hoe mooi is het om na de vakantie terug te komen in een van de beste gemeenten van Nederland. Want dat zijn we als we het onderzoek dat in de Elsevier staat mogen geloven. Naar plaats 13 zijn we gestegen, terwijl er 355 gemeenten zijn. Dat is toch mooi. Terug op het nest is het ook fijn om in het gemeentehuis alle vertrouwde gezichten zoetjesaan weer in de gangen tegen te komen. Goed dat bijna iedereen even de sleur doorbrak met vakantie, fijn dat we met elkaar weer aan de slag kunnen.

  Lees verder
Archief

Blogs

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden