MaasWaalPad (snelfietsroute)

Home > Bestuur > MaasWaalPad (snelfietsroute)

MaasWaalPad (snelfietsroute)

In de afgelopen weken is een grote groep van vrijwilligers van ‘Samen Doen Maakt Mooi en Groen’ uit Malden aan de slag gegaan om groen aan te planten langs de snelfietsroute. De gemeente is erg blij met dit initiatief en complimenteert hen met het resultaat!

Er wordt hard gewerkt aan de snelfietsroute MaasWaalpad. De route wordt qua kleur en materiaal zo goed mogelijk ingepast in de omgeving. Zo heeft het wegdek van de Bosweg en Kuilseweg in het Lierdal een zandkleurige verharding gekregen. Erlangs loopt een struinpad dat goed past in het landschap. Een grote groep vrijwilligers van Samen Doen Maakt Mooi en Groen heeft zich hier de afgelopen weekenden mee bezig gehouden: het struinpad in de Bossingel is vrijgemaakt. Hier en daar opgehoogd en voorzien van houtsnippers. Verder is de poort van Rijvereniging VCM verplaatst en zijn de planten langs het struinpad ingeplant. De eerste wandelaars hebben er al dankbaar gebruik van gemaakt. Wij willen alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun enthousiaste inzet! 

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken? U kunt ook vrijwilliger worden bij 'Samen doen maakt mooi en groen! Voor meer informatie of om u aan te melden, mailt u naar: lierdalactief@xs4all.nl.

Fietsonderdoorgang

De fietsonderdoorgang in het verlengde van de Middelweg is in de herfsvakantie  in één weekend gebouwd. Hierbij is gebruik gemaakt van de onderhoudswerkzaamheden aan het spoor door ProRail. Straks kan er via de onderdoorgang worden gefietst tussen Mook en Molenhoek en wanneer de fietsbrug over de Maas gereed is, ook van en naar Cuijk. De ingebruikname van de onderdoorgang is afhankelijk van hoe snel de rest van het fietspad in Mook wordt aangelegd. Aangezien de fietsbrug nog even op zich laat wachten, wordt er gekeken om het fietspad naar de Veldweg eerder aan te leggen. Dit moet wel goed gebeuren en mag niet leiden tot klachten en valpartijen. Ook moet er eerst meer duidelijkheid zijn over het ontwerp van de fietsbrug, anders bestaat de kans dat het pad achteraf flink moet worden aangepast, wat weer extra geld kost. Wij houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.   

Informatie en contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Batelaan (projectleider namens de gemeente Heumen). U kunt haar bereiken via telefoonnummer 14 024. Tevens vindt u meer informatie op: www.cuijknijmegen.nl.

Ontwerp- en participatieproces

Er zijn verschillende participatiebijeenkomsten gehouden om tot een ontwerp te komen:

Bekijk de gehele route op de overzichtskaart en het definitieve ontwerp toegespitst naar 14 detailkaarten.

Achtergrond

Het MaasWaalpad tussen Nijmegen, Malden, Mook en Cuijk sluit aan op de grootste werklocatie in Gelderland: Campus Heyendaal. Eén van de redenen voor de aanleg van de route is om het fietsen van huis naar werk of studie te stimuleren. Veel mensen rijden daarbij korte afstanden met de auto. Dit autogebruik draagt bij aan de dagelijkse files in de regio. Het MaasWaalpad biedt een gezond en prettig alternatief.

Het realiseren van deze snelfietsroute is financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, Noord-Brabant en de gemeenten Nijmegen, Heumen, Mook/Middelaar en Cuijk. De gemeenten Heumen en Mook/Middelaar hebben besloten het gedeelte op hun grondgebied gezamenlijk op te pakken. Dit betreft het traject: Scheidingsweg, Witteweg, Bosweg, Kuilseweg, Ringbaan, Middelweg en Lindenlaan. Onder het spoor in Mook komt een fietstunnel. Deze gaat via een nieuw aan te leggen fietsbrug over de Maas naar Cuijk. De realisatie van de fietstunnel en de fietsbrug is een apart deel van het project.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden