In de zomer kan het erg warm worden voor dieren die in de wei staan, ze hebben vaak geen schaduw. Daarom is er een subsidieregeling voor de aanleg van schaduwbosjes.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland stimuleert de aanleg van een schaduwbosje, in het project ‘Bomen voor Koeien’ in Gelderland. In 2022 is er ruimte voor nieuwe deelnemers die een schaduwbosje voor vee aanleggen. Een schaduwbosje bestaat uit 200 stuks bosplantsoen (60−80 cm hoog) en 3 laanbomen (10−12 cm stamomtrek) en is 450 m² groot. Dit bosje kan als geriefhoutbosje, als houtsingel of als struweelhaag met overstaanders worden aangeplant. De bomen en struiken zijn van inheemse herkomst en passen in het landschap. De beplanting bestaat uit struik- en boomvormers. Ze leveren schaduw aan koeien, paarden, schapen, varkens of kippen.
Wilt u ook een schaduwbos voor uw vee? U moet ruimte hebben voor 450 m². En u betaalt een eigen bijdrage voor de bomen en struiken.

Vragen?

Neem dan contact op met Stichting Landschapsbeheer Gelderland op (026) 35 37 444 of kijk voor meer informatie en aanmelden op www.slgelderland.nl/projecten/campagne-bomen-voor-koeien.