Vanaf woensdag 29 juli om 19.00 uur zal de John S. Thompsonbrug bij Grave afgesloten zijn voor voertuigen zwaarder dan 10 ton. Over deze brug loopt de provinciale weg N324. Rijkswaterstaat meldt dat de brug dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw en te lijden heeft onder het toegenomen zwaardere (vracht)verkeer. Uit recente inspecties en onderzoek blijkt dat de huidige belasting niet langer meer toelaatbaar is voor de brugconstructie.

Vrachtverkeer, landbouwverkeer en bussen

De brug wordt daarom afgesloten voor verkeer zwaarder dan 10 ton. Vrachtverkeer en landbouwverkeer worden omgeleid, via de A50 Maasbrug bij Ravenstein. Deze route zal met borden worden aangegeven. U kunt de omleidingsroute ook bekijken op deze kaart. Op de A50 zijn parallelwegen aanwezig waar landbouwvoertuigen (langzaam verkeer) gebruik van kan maken.

De afsluiting heeft ook gevolgen voor buslijn 99 van Uden naar Nijmegen en lijn 9 van Grave naar Nijmegen. Deze zullen worden omgeleid. Daarvoor worden nu voorbereidingen getroffen. Volg de website van Breng voor de meest actuele informatie hierover.

Planning

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang deze afsluiting gaat duren. Zodra Rijkswaterstaat de planning voor de werkzaamheden rond heeft, wordt dit bekend gemaakt. Al het overige verkeer kan de brug tot die tijd gewoon blijven gebruiken, met uitzondering van het weekend van 22 en 23 augustus. Door eerder geplande werkzaamheden is de brug dan in de avond en nacht afgesloten. Meer informatie hierover leest u in dit nieuwsbericht.

Vragen

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat. Zij zijn ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0800 – 8002.