Steeds meer inwoners van onze gemeente maken gebruik van de dienst ‘Buurtvervoer’. Dat is het lokale vrijwilligersvervoer waar met name ouderen en inwoners met een beperking gebruik van maken. Malderburch voert dit voor ons uit en er zijn op dit moment chauffeurs tekort. 

Jan Lemmers: “Ik ging vroeg met pensioen, toen mijn dagritme daarmee verdween wilde ik graag vrijwilligerswerk gaan doen. Via via kwam ik met het buurtvervoer in aanraking. Ik doe dit nu 5 jaar en ik vind het heel erg leuk; je komt onder de mensen, ik beteken iets voor een ander en ik vind het buurtvervoer een heel mooi initiatief.”

Ine Janssen: “Ik heb altijd in de zorg gewerkt en toen ik met pensioen ging wilde ik eigenlijk nog steeds wat voor de maatschappij blijven betekenen. De zorg zit toch in je lijf en daarom heb ik me aangemeld bij het buurtvervoer. Iedereen kan chauffeur worden maar een beetje feeling met mensen en de zorg is wel prettig. Zo zet ik de boodschappen van een mevrouw die wat moeilijker ter been is altijd even in de garage. Ik haal er veel voldoening uit; het is gezellig, je hebt leuke gespreksstof en je doet dus wat voor andere mensen.”

Het werk van een chauffeur

Als vrijwillige chauffeur werkt u veelal zelfstandig, maar de samenwerking met de planners en andere chauffeurs is van groot belang. Er zijn twee vervoersmiddelen beschikbaar; de rolstoelbus en een elektronisch personenbusje. Beide zijn automaat. U kunt kiezen welk voertuig uw voorkeur heeft of in beide rijden. U heeft er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Er zijn veel inwoners die gebruiken maken van de dagbesteding bij Malderburch, daar gaan veel ritjes naar toe, maar er zijn ook veel inwoners die naar de ziekenhuizen in de regio (CWZ, Radboud, Maartenskliniek) gaan. Natuurlijk blijft ook gewoon een boodschapje doen in het winkelcentrum in Malden veel gevraagd.

U start altijd vanuit Malderburch in Malden, daar staan de bussen geparkeerd. U ontvangt een kilometervergoeding als u in Heumen, Overasselt of Nederasselt woont. Ondanks dat het chauffeur zijn solistisch is, komt u in aanraking met de andere chauffeurs en planners door middel van vergaderingen (ongeveer 1x in de 3 maanden), de uitjes en borrels. Buurtvervoer werkt met dagdelen (van 08.00 tot 13.00 uur en van 13.00 tot 18.00 uur). U kunt kiezen om een vast dagdeel per week te rijden, maar u kunt ook op invalbasis te werken.

Meer informatie?

Neem contact op met Elly Joosten via: (024) 357 05 70 of 06 – 30 56 40 22 of stuur haar een mail: elly.joosten@malderburch.nl. Check de website www.buurtvervoerheumen.nl(externe link), daar staat meer informatie over het buurtvervoer. De vacature staat op www.geldersehanden.nl(externe link). De chauffeurs nemen u graag een keertje mee in de bus om proef te rijden om zo te kijken of het wat voor u is. Neem gerust vrijblijvend contact op met Elly.