Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij de aanschaf van een hond moet u binnen 14 dagen aangifte doen. Vaak wordt dit vergeten. Vanaf 5 juni tot halverwege juli 2023 controleert Munitax voor onze gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

Het kan dus zijn dat een controleur van Munitax in die periode bij u aanbelt. De controleurs zullen zich legitimeren met een legitimatiebewijs dat door Munitax is afgegeven. Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor nog geen aangifte is gedaan, dan laat hij een brief achter. In deze brief staat hoe u op de website van Munitax alsnog aangifte kunt doen van uw hond. Ook als de hond die is aangetroffen niet van u is, moet u hier melding van maken bij Munitax. 

Hond aangeven

Heeft u uw hond(en) nog niet aangeven? Dan kunt u dat alsnog doen op de website www.munitax.nl/hondenbelasting(externe link). Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Ook uw hond(en) afmelden kan op deze website. Telefonisch kunt u ook een aangifteformulier opvragen door te bellen naar telefoonnummer 024 - 678 09 62.

Meer informatie

Kijk op: www.munitax.nl(externe link)