Bent u digitaal vaardig? Dan is Wehelpen.nl misschien iets voor u wanneer u hulp zoekt of hulp wilt aanbieden.
Bent u op zoek naar organisaties die u kunnen helpen met vraagstukken rond corona? Bekijk dan onze telefoonlijst.

Lokale hulp via online platform WeHelpen

De gemeente Heumen is aangesloten bij de website WeHelpen: www.wehelpen.nl. WeHelpen verbindt al 8 jaar lang buurtgenoten rondom vraag en aanbod. Met duidelijke profielen en trefwoorden, dagelijkse monitoring en adviezen rondom veilig gebruik. Al 45.000 in mensen Nederland gebruiken dit platform.

Hulp vragen kan moeilijk zijn. En corona maakt het er niet makkelijker op. Via het platform WeHelpen kunnen buurt- of dorpsbewoners elkaar hulp aanbieden of om hulp vragen. U kunt er een oproep plaatsen met een hulpvraag. Of u kunt reageren op iemand die hulp aanbiedt, denk aan boodschappen doen voor mensen met symptomen, medicijnen ophalen voor ouderen of de hond uitlaten bij hardwerkende zorgverleners. Door te zoeken in uw eigen dorp komt u uit bij uw lokale aanbod. 

Kunt u hulp aanbieden?

Wilt u er zijn voor buurtgenoten? Maak uw hulpaanbod met trefwoorden zichtbaar op WeHelpen. Een duidelijk profiel met een foto en korte tekst is ook van belang. Kijk ter inspiratie eens hoe anderen op Wehelpen.nl dat doen.

Heeft u hulp nodig?

Maak een account aan en bekijk direct het aanbod van dorps- en buurtgenoten. Of plaats uw vraag op de website zodat anderen daarop kunnen reageren. Heeft u zich aangemeld? Houd dan uw mail in de gaten voor nieuwe berichten (check ook uw spambox).

Iedereen makkelijk vindbaar

Enthousiast? Inspireer anderen zich ook aan te melden op wehelpen.nl