Vorige week vrijdag (18 november) was de landelijke Dag van de Ondernemer. Elk jaar zetten wij op die dag samen met de Ondernemersvereniging Gemeente Heumen (OGH) een ondernemer in het zonnetje. Dit jaar waren dat ondernemers Michael Limbach van Maxifun en Peter Smulders van Anytyme en Kanaalzicht uit Heumen. Wethouder Rob Engels en voorzitter van de OGH, Taecke Halma onthulde tijdens de borrel van Kracht van Lokaal de winnaars! Alle aanwezige ondernemers waren hier getuige van en werden getrakteerd op taart. 

Taecke Halma stond in zijn speech stil bij de lange lijst van activiteiten en initiatieven waar deze ondernemers zich voor hebben ingezet. Onder andere noemde hij de events waar ze zich samen voor hebben ingespannen: kermis en carnaval in Heumen, het pleinfeest bij de 4-daagse in Malden en het winterfestijn. Taecke: “Peter en Michael zijn zeer maatschappelijk betrokken in onze gemeente. Ze zijn ondernemers met hun hart op de goede plaats. Daarom hebben wij , gemeente , winkelcentrum en OGH , Peter en Michael uitgekozen voor de ondernemers van 2022.” 

Wij willen graag een positief ondernemersklimaat bevorderen en het vieren van ‘de Dag van de Ondernemer’ draagt hieraan bij. We zetten samen met de OGH een lokale ondernemer in het zonnetje die is opgevallen vanwege het economisch en/of maatschappelijk ondernemerschap. Het is dus géén verkiezing van het beste bedrijf, het gaat om een bedrijf dat het goed doet en het verdient om in het zonnetje te worden gezet.