Om mijn wekelijkse stukje te schrijven ruk ik me los van de rechtstreekse beelden van het impeachment-proces dat in de Verengde Staten plaatsvindt. Een proces met ook beelden van de aanleiding: een menselijke massa die op basis van verkeerde informatie gewelddadig wordt, met doden tot gevolg. En beelden van de man die het had kunnen voorkomen. Niet iedereen kan omgaan met macht.

‘Het normaal zo rustige dorp’ schrijft de Gelderlander over Malden. Dit naar aanleiding van een arrestatie van relschoppers. Niet iedereen houdt van rust, en er moeten ook echt dingen te doen zijn zodat mensen met elkaar in contact blijven, maar zelf vind ik het toch een mooie omschrijving. Er wordt immers mee bedoeld dat dit soort delicten bij ons uitzondering is. En dat willen we wel graag zo houden.

Overigens gaat dat artikel over mensen die naar aanleiding van hun acties tegen de avondklok gevangenisstraf krijgen. Zestien weken in de cel zal verdiend zijn, maar als het je dochter van 18 betreft, dan moet dat vreselijk voelen. Zoveel dromen die stuk gaan. Hoe ga je met je kind om onder die omstandigheden. Een hele opgave.
 
Wat prachtig, de sneeuw buiten. Niet alleen geeft dat prachtige plaatjes en is het heerlijk om te wandelen in zo’n prachtig landschap, maar het geeft ook hoge heuvels. Dat betekent heel veel sneeuw scheppen, op sommige plekken meer dan een meter hoog. Aan mijn spieren merk ik dat ik al een hele lockdown-periode niet meer aan sport heb gedaan. Ik denk zo dat meer mensen die ervaring kunnen delen. Maar goed dat de winter ons zo aan het werk zet. Daar blijven we fit bij.