Een vaccinatielocatie in Malden, met dat bericht werden we door de GGD verrast. Dan begint een heel traject, over de juiste plek, verkeersveiligheid, de mogelijkheid van openbaar vervoer en mogelijke overlast. Maar natuurlijk ook over de voordelen, zoals de nabijheid voor veel mensen in onze gemeente. Met name ouderen hebben nu last van de grote afstand naar de locaties en de lange wachttijden. Met alle mensen van de gemeente die er nu mee bezig zijn, wordt er hard gewerkt om alles in orde te maken, zodat zo snel mogelijk heel veel mensen baat hebben bij de vaccinatie.

Wellicht legt het voorkomen van Corona minder druk op al die mensen in ziekenhuizen, de huisartsen, de verzorgenden, de mantelzorgers en al die anderen die bezig zijn met zorg voor anderen. Hopelijk komt daar dan ook enige ontspanning in het werk. Als de volgende virusgolf dan nog een beetje meevalt kan er op meer plekken eens goed adem worden gehaald. Na zoveel spannende tijden is dat wel nodig.

Carnaval is stilletjes aan ons voorbij gegaan en een aantal mensen is met vasten begonnen. Het schijnt heel gezond te zijn om een periode van het jaar, nadat het wintervet is ontstaan, een tijd heel sober te leven. We hebben al de alcoholvrije maand gehad in januari, nu nog veertig dagen vasten er achteraan om actief en vrolijk de zomer tegemoet te gaan. Al is het met de diverse kookprogramma’s weer minder gemakkelijk om al dat lekkers aan je voorbij te laten gaan. Net als vasten ook iets van deze tijd. Immers, wie keek er tien of vijf jaar geleden naar een kookprogramma? 

Al met al, hoe u het ook doet, ik hoop dat u er gezond bij blijft. En leuke dingen vindt om te gaan doen.