Nog meer maatregelen om alle varianten van het Coronavirus beter beheersbaar te houden worden door de mensen heel verschillend ervaren. Voor de een is het nu echt een moeilijke opgave geworden, voor de ander een opluchting omdat stevig wordt doorgepakt om erger te voorkomen. In een regionale bijeenkomst over huiselijk geweld tonen de meldingen aan dat er wel reden is tot zorg. Heel goed dat mensen ergens terecht kunnen als ze weten dat de spanningen in huis oplopen en laat ze ook vooral zo verstandig zijn om zelf hulp te vragen. Dat mag je van een volwassen man of vrouw verwachten en het helpt voorkomen dat er echt nare dingen gebeuren.

Bij mooi weer zoeken veel mensen de prachtige natuur in onze gemeente op. In alle seizoenen kan daar ontspanning gezocht worden. Veel wandelaars doen dat met regelmaat, alleen, met iemand anders of met het hele gezin en soms ook met de hond. Iedereen geniet en het is ook heerlijk als een hond zich kan uitleven. Helaas brengt dat laatste veel werk met zich mee voor onze jachtopziener. Hij moest een paar gewonde reeën afschieten, die opgejaagd waren door honden. Het aanlijnverbod is dus nog steeds nodig om dit te voorkomen.

Zelf vind ik dat wandelen ook heerlijk en als college wandelen we ook, en wel in tweetallen. Zo bespreken we allerlei zaken die via het scherm toch wat ingewikkelder of te omslachtig zijn. Want even in de deuropening wat tegen een collega zeggen, dat kan momenteel niet want we zijn zelden op kantoor. Als je elkaar weinig ziet dan ontbreken die korte momenten van even contact en voor je het weet ligt er een hele berg kleine dingen die de afstand groter maken. Dat moeten we niet hebben. We hebben goed contact nodig om de schwung er in te houden.

En dat laatste zal voor u ook wel zo zijn. Dus, we leven in een bijzondere tijd, maar laten we de moed erin houden en proberen te genieten van de kleine dingen. Die zijn er vast wel maar soms moeten we ze even ontdekken. Dat wens ik u toe.