Van diverse mensen krijg ik de laatste tijd de boodschap, dat de Coronamaatregelen meer en meer gaan knellen. Ondernemers, of ouderen die soms wel meer dan tien dagen geen enkel contact hebben gehad, jongeren die hun klasgenoten missen, het geluid klinkt overal. In ons wekelijks Coronaoverleg in Nijmegen hoor ik het ook van andere burgemeesters. We zien dat mensen last hebben van de duur van de maatregelen. Iedereen begrijpt het maar we kunnen niet veel meer dan onze signalen doorgeven zodat het geluid doorklinkt op het niveau waar over regels wordt besloten. Dat voelt als te weinig, want wie wil niet versoepelen, maar ook als burgemeesters kunnen we niet veel meer dan dat.  

Drie fietsen zijn vorige week gestolen bij het winkelcentrum in Malden. Ik schrijf dat niet op omdat ik er zo trots op ben. Zeker niet, ik vind het heel vervelend. Ik stel me zo voor hoe iemand misschien net een nieuwe fiets heeft gekocht, daarvoor alle folders heeft bekeken voor de beslissing werd genomen en mogelijk lang gespaard, en dan staat het rijwiel er opeens niet meer als je even een boodschap doet. Dan sta je raar te kijken. Al moet ik zeggen dat sommigen ook een beetje onvoorzichtig zijn want soms neemt de eigenaar niet de moeite om hem even ergens aan vast te maken, aan zo’n fietsrek bijvoorbeeld. Dan is het een kwestie van optillen. De dief is degene die fout is, maar we moeten het hem of haar ook niet te gemakkelijk maken.

Wat heerlijk dat we een paar weken schitterend weer hebben gehad. Fantastische sneeuw en dan opeens bijna 30 graden warmer met heerlijk lenteweer. Voor de meeste mensen heel prettig om naar buiten te gaan en als we een beetje de onderlinge afstand in de gaten houden, kan dat ook prima. Niet voor iedereen misschien maar als het kan is het een gezonde afwisseling na dat alsmaar binnen zitten.