Op 11 september 1963 gaven Thea ten Westeneind (81) en Cor Dinnissen (88) elkaar in Groesbeek het ja-woord. Dat is inmiddels 60 jaar geleden en ter gelegenheid daarvan kwam de burgemeester van Heumen, Joerie Minses, naar de Boterbosstraat in Overasselt om hen te feliciteren. Als cadeau overhandigde hij het diamanten bruidspaar een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte én een mooie bos bloemen.

Cor is een geboren en getogen Overasseltenaar. Cor wordt geboren als een van de oudsten in een gezin van in totaal 8 kinderen. Zijn vader overlijdt in 1949. Cor is dan pas 14 jaar. Hoewel het niet eenvoudig is, lukt het moeder Dinnissen wonderwel om alle eindjes in die jaren aan elkaar te knopen. Tien jaar later wordt de Algemene Weduwen- en Wezenwet ingevoerd en dat is in huize Dinnissen een onverwachte meevaller. Moeder Dinnissen is er zo blij mee dat ze een feestje geeft. Daar ontmoeten Thea, die bevriend is met een zus van Cor, en Cor elkaar voor het eerst. Tijdens een van de daaropvolgende dansavonden bij café De Zon slaat de vonk pas echt over en verovert Cor met zijn danstalent het hart van Thea. In 1963 bekronen ze hun samenzijn met de huwelijksvoltrekking in Groesbeek. Er worden drie kinderen geboren. Inmiddels zijn Thea en Cor grootouders van 6 kleinkinderen.

Cor werkt al 14 jaar bij houthandel Roelofs in Wijchen voor hij de overstap maakt naar de buitendienst van de gemeente Overasselt. Ook na het ontstaan van de gemeente Heumen blijft Cor werkzaam voor onze buitendienst, nu van de nieuwe gemeente Heumen. Thea komt oorspronkelijk uit Huissen en is verpleegkundige. Ze werkt in die tijd op Dekkerswald waar zij ook haar opleiding heeft genoten en intern verblijft. Na hun werkzame leven zijn ze beiden heel actief als vrijwilliger. Cor was met zijn uitgebreide kennis van oude werktuigen en gereedschap actief bij Buurderij De Lage Hof en Thea is tot op de dag van vandaag wekelijks actief voor ‘Samen aan tafel’, dat ze mee heeft opgericht, maar ook voor Buurderij De Lage Hof, de Zonnebloem en de KBO Overasselt.

Het 60-jarig jubileum is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het werd met veel gasten gevierd in De Zon en op de huwelijksdag zelf ook nog met de eigen buurt. Namens het gemeentebestuur van harte gefeliciteerd met het diamanten huwelijksjubileum.