Op zaterdag 24 september viert Nederland weer Burendag. Het Oranje Fonds en Douwe Egberts hopen hiermee mensen dichter bij elkaar te brengen. Als u samen met uw buurt een leuke activiteit voor Burendag bedenkt, dan kunt u daarvoor - onder voorwaarden - een bijdrage tot €350,- ontvangen van het Oranje Fonds.

In de dorpen van onze gemeente zijn er veel initiatieven van inwoners die zich actief inzetten voor elkaar, hun buurt of hun dorp. Wij juichen dat toe en stimuleren dat ook. De landelijke Burendag sluit hier goed bij aan. Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat u samen viert in uw buurt. Het wordt er leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich er samen inzetten. Een mooie gelegenheid om elkaar weer eens te spreken en nieuwe buren te ontmoeten. 

Voorbeelden activiteiten

Organiseer bijvoorbeeld een buurtsportdag voor jong en oud, een straatfeest met nieuwkomers of maak samen met buurtgenoten de buurt schoon. Of beschilder vogelhuisjes, net als een buurtje dat in 2021 deed, samen met buren in Woonvorm Malden. Op www.burendag.nl/voorbeelden-en-downloads kunt u meer inspiratie opdoen en staan uitnodigingen en posters die u kunt gebruiken.

Aanmelden en bijdrage aanvragen

U kunt van 13 juni tot 1 september een aanvraag indienen, maar let op: op = op! Als u een activiteit aanmeldt via de website, maakt u kans op een Burendag feestpakket. Het aanvraagformulier en alle voorwaarden vindt u op www.burendag.nl.