Op woensdag 24 mei viert mevrouw Doortje Groenen-Ariëns uit Malden haar 100ste verjaardag. Burgemeester Joerie Minses ging die dag bij de eeuweling op bezoek om haar namens het gemeentebestuur van Heumen te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. Hij bood haar als cadeau een ingelijst exemplaar van haar geboorteakte aan en uiteraard waren er bloemen en een feestelijke taart voor de jarige.

Bovendien plant de gemeente voortaan een boom voor iedere 100-jarige in de gemeente. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van Doortje Groenen-Ariëns heeft de gemeente een lijsterbes geplant in het parkje tussen de Raadhuisstraat en de Kerkweg, achter het oude gemeentehuis in Malden.

Doortje Groenen-Ariëns wordt geboren op 24 mei 1923 in Nederasselt in een gezin van 14 kinderen. Op haar 13e gaat zij werken op een boerderij in Gassel aan de overkant van de Maas om geld te verdienen zodat haar broers kunnen studeren. Daarna werkt ze bij bakker Leurs in Grave. Regelmatig loopt ze naar de Maas om - nog net - het torentje van de kerk van Nederasselt te kunnen zien. Ze heeft veel heimwee en uiteindelijk haalt een van haar broers haar weer naar huis. Daarna gaat ze in Nijmegen werken bij drogisterij Tesser. Ook zorgt ze in het gezin Tesser voor de kinderen, weer een baantje voor dag en nacht. Op zondag mag ze op de fiets op en neer naar Nederasselt.

Als jonge vrouw heeft ze de oorlog meegemaakt. Op de dag van Operatie Market Garden in 1944 landt James Megellas, een Amerikaanse parachutist, in de achtertuin van het gezin Ariëns. Hij wordt door de familie met open armen onthaald. Tijdens zijn leven heeft hij zich meerdere malen afgevraagd hoe het de familie verder is vergaan. In 2009 wordt in 2 afleveringen van Hart van Nederland (SBS6) de zoektocht van James Megellas naar de familie Ariëns gevolgd.

In 1949 trouwt Doortje met Wim Groenen. Ze krijgen 4 kinderen en komen via Malden en Nijmegen in Utrecht terecht. Twee jaar na het overlijden van Wim in 1973 verhuist Doortje weer terug naar Nijmegen. Ze wil het liefst weer dicht bij haar familie wonen. Daarna verhuist ze naar de Oase aan de Jonckherenhof in Malden, een woongemeenschap voor ouderen die nog zelfstandig wonen. In 2004 verhuist ze naar een aanleunwoning en tenslotte naar het verzorgingshuis Malderburch. Doortje is altijd heel zelfstandig geweest en heeft altijd haar eigen beslissingen kunnen en moeten nemen. Tot haar 99ste woonde ze nog zelfstandig.

Ze heeft veel plezier beleefd aan het zingen in een koor en vulde veel van haar tijd met tekenen en het maken van kaarten. Daarnaast borduurde en breide ze heel wat truien en sjaals. Tot op de dag vandaag probeert ze nog steeds te breien, ook al gaat dat niet meer vanzelf. Ze houdt van koffie, een eitje en een bakje havermout. Elke dag een kommetje soep hoort daar ook bij.

Doortje Groenen-Ariëns vierde haar 100e verjaardag op woensdag 24 mei in het bijzijn van o.a. haar (schoon)kinderen en kleinkinderen.