De gemeente biedt een duurzaamheidslening aan tegen een gunstig rentetarief. Hieronder leest u meer hierover. Naast deze duurzaamheidslening van de gemeente zijn er nog meer financiële regelingen waarop u aanspraak kunt maken, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Informeer hiernaar bij het Loket Duurzaam Wonen Plus, of neem een kijkje op www.verbeterjehuis.nl.

Energie bespaar acties eigen woning

Energie besparen in huis is goed voor het milieu en scheelt geld. Steeds meer mensen kiezen ervoor om energiezuiniger te wonen. Met de voucheractie en het energie adviesrapport voor verduurzaming eigen woning, wil de gemeente haar inwoners hierbij graag ondersteunen.

Duurzaamheidslening voor inwoners

Woont u in de gemeente Heumen en wilt u uw woning verduurzamen? Wilt u bijvoorbeeld uw woning isoleren zodat uw huis minder energie verbruikt, of uw gasverbruik verminderen door een warmtepomp aan te schaffen? Voor deze verduurzamende maatregelen kunt u een lening afsluiten bij de gemeente Heumen.

In samenwerking met de SVN, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, wordt deze lening tegen een gunstig rentetarief aangeboden. De lening kan afgesloten worden als een persoonlijke lening, tussen € 2.500 en € 25.000 of een hypothecaire lening, tussen € 25.000 en € 75.000.

In de folder Duurzaamheidslening voor huiseigenaren vindt u meer informatie. 

Maatregelen

Verschillende maatregelen die zorgen voor minder energieverbruik komen voor de lening in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Isolatie
 • Inductie koken
 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • HR++-glas
 • Warmtepomp
 • Systeem voor terugwinnen van warmte
 • Aanleggen van groene daken (vegetatiedaken)
 • Systeem voor de opslag van energie
 • Bouw- en installatietechnische maatregelen (nieuwbouw)

Alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening, staan in de bijlage van de Verordening Stimuleringslening duurzame maatregelen voor woningen in de gemeente Heumen

Kosten aanvraag lening

Er zijn kosten verbonden aan de toetsing van uw aanvraag voor de lening. Het gaat om een bedrag van € 57,48 (inclusief btw).

Aanvragen lening

Aanvraagformulier duurzaamheidslening woning

In het aanvraagformulier doorloopt u de volgende stappen:

 1. SVn voert krediettoets uit (BKR)
 2. Overeenkomst aanvrager en SVn
 3. Bouwdepot
 4. Declaratieformulieren gaan via de gemeente naar SVn
 5. SVn betaalt facturen uit het bouwdepot
 6. Aanvrager lost af in maandelijkse termijnen direct na overeenkomst

Voor ondernemers

De gemeente biedt ook een duurzaamheidslening aan voor ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties