Energie besparen in huis is niet zo ingewikkeld. U kunt al veel doen door bijvoorbeeld te isoleren, zuinig te verwarmen of zonnepanelen te plaatsen. Maar hoe pakt u dit aan en wat komt er bij kijken? Bij Loket Duurzaam Wonen Plus kunt u terecht voor de nodige informatie en advies op maat.

Op naar het voorjaar

De winter loopt af en iedereen heeft dankzij de koude periode de verbeterpunten van zijn eigen huis kunnen voelen. Tijd dus om uw woning te verbeteren en energiezuiniger te maken. Ook de zon klimt steeds hoger en het seizoen voor het opwekken van zonnestroom begint weer. Wist u dat in Nederland al meer dan 1 miljoen huishoudens zonnepanelen op hun dak hebben liggen! Nederland heeft daarmee, op Australië na, de meeste zonnepanelen ter wereld op de eigen woningdaken liggen (gerekend naar het percentage huishoudens per land). En dat kunnen er nog meer worden.

Regelingen

De BTW op zonnepanelen kunt u terugvragen bij de Belastingdienst. Voor isolatie is subsidie mogelijk. En gemeente Heumen heeft een aantrekkelijke lening tegen een lage rente (1.6%). Verschillende maatregelen die zorgen voor minder energieverbruik komen voor deze lening in aanmerking. Kijk voor meer informatie op www.heumen.nl/duurzaamheidsleningen.

Loket Duurzaam Wonen Plus

Wilt u weten waarop u kunt letten bij het nemen van maatregelen en of er ook subsidie mogelijk is? Neem dan contact op met Loket Duurzaam Wonen Plus via www.duurzaamwonenplus.nl. Een e-mail sturen naar info@duurzaamwonenplus.nl kan natuurlijk ook. We proberen zoveel mogelijk digitaal een telefonische afspraak te plannen.