De regering moet een besluit nemen over de Energietoeslag 2023. Dat duurt langer dan we hadden verwacht. We kunnen daarom nu nog niets zeggen over de energietoeslag 2023. En wanneer we die kunnen betalen. Eerder dit jaar lieten wij u weten dat de regering rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. Dat wordt dus naar verwachting later.

De wet voor de energietoeslag 2023 is nog steeds niet naar de Tweede en Eerste Kamer gestuurd. Pas als de wet is vastgesteld, kunnen de gemeenten een besluit nemen en de energietoeslag betalen. De vertraging komt door een advies van de Raad van State en een paar rechtszaken door studenten. De minister bekijkt en bespreekt het wetsvoorstel nu opnieuw. Daarna gaat de wet naar de Tweede Kamer. Op dit moment kunnen we dus nog niets zeggen over de energietoeslag 2023. En wanneer we die kunnen betalen. Zodra we meer weten, wordt u hierover geïnformeerd.

Mocht u uw energielasten niet meer kunnen betalen, neem dan contact op met de afdeling sociale zaken van de gemeente Heumen, via soza@heumen.nl of telefonisch (14 024) op maandag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. En woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur.