Vrijdag 1 oktober was de feestelijke onthulling van één van de huurwoningen aan de Lagenhof in Overasselt. Aanwezig hierbij waren de kopers van de koopwoningen en vertegenwoordigers van de ontwikkelaar de KlokGroep, woningcorporatie Oosterpoort, de fabrikant van de woningen Emergo en de gemeente.

Hof van Overasselt

Hof van Overasselt is een woningbouwplan van in totaal 12 woningen, gelegen aan de Lagenhof in Overasselt. Er worden 4 levensloopbestendige sociale huurwoningen gebouwd en 8 goedkope koopwoningen. Het gaat om prefab-woningen die door de KlokGroep en Emergo gezamenlijk zijn ontwikkeld. Grote voordelen van de prefab bouwmethode zijn de lage bouwkosten en de zeer korte bouwtijd. Daarnaast zijn de woningen zeer duurzaam, omdat er sprake is van weinig materiaalverspilling en het feit dat de woningen voor een groot deel uit hout bestaan. Ook zijn de woningen energiezuinig, gasloos en voorzien van zonnepanelen.

Werklandschap Overaselt

Dit project is de laatste fase van de realisering van het zogenaamde Werklandschap Overasselt. De 1e fase betreft het noordelijke deel dat is gelegen aan De Laan. Dit deel is ontwikkeld als bedrijventerrein. De 2e fase betreft het deel dat is gelegen aan de Schoonenburgseweg, waar voor de zomer een supermarkt en carwash zijn gerealiseerd. De woningbouw is de 3e en tevens laatste fase. Dit plandeel ligt tussen het bedrijvengedeelte en de supermarkt in en sluit aan op Buurderij De Lage Hof. 

Meer informatie

De koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Van de 4 levensloopbestendige huurwoningen zijn er voor 2 woningen geïnteresseerden. De overige 2 woningen worden op de gebruikelijke wijze via Entree aangeboden. De oplevering van de woningen is gepland in november. Kijk voor meer informatie over verhuur op www.oosterpoortwoon.nl.