Op 12 juni was de feestelijke start van de nieuwbouw van basisschool De Vuurvogel. Met een 20 meter lang koord hebben de kinderen het bouwbord onthuld, dat de plek markeert waar begin 2021 de nieuwe school zal staan.

Na ruim 40 jaar onderwijs op twee locaties in Malden, was de school toe aan een nieuw gebouw en één centrale locatie. Midden in het nieuw in te richten Kroonwijkpark komt een prachtig nieuw en duurzaam, bijna energieneutraal schoolgebouw. “Een fantastisch gebouw met bijpassende parkomgeving waar kinderen zich ten volle kunnen ontplooien! De combinatie van de school met kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, zorgt ervoor dat kinderen van 0-12 jaar een ononderbroken speel- en leerweg hebben“, aldus Jean Paul Later, directeur van de Vuurvogel.

Ook voor gemeente Heumen is de herinrichting van het Kroonwijkpark en de nieuwbouw van de school een belangrijke mijlpaal. Marriët Mittendorff, burgemeester gemeente Heumen: “Ook het gemeentebestuur hoopt dat hier vele generaties Maldenaren mogen genieten. Hier kunnen onze kinderen ook de komende decennia alles mee krijgen wat wij ze als gemeente gunnen; onderwijs binnen en buiten, in verbinding met de gemeenschap”.