2022 gaat bijna beginnen! Heeft u al goede voornemens gemaakt? Bijvoorbeeld meer bewegen, stoppen met roken of minder drinken? Bij dat laatste kan de IkPas Battle u helpen. IkPas is een jaarlijkse actie waarbij wordt opgeroepen om uw alcoholgebruik even op pauze te zetten. Dat heeft veel voordelen. Wethouder Ans Stunnenberg is al aangemeld: “Ik doe mee, want het is soms zo vanzelfsprekend dat er een glas wijn gedronken wordt en niet over een alternatief nagedacht wordt. Tijdens de battle kunt u hierbij tips krijgen.”

Het doel van de IkPas Battle van januari 2022: met zoveel mogelijk inwoners uit onze gemeente (en Mook & Middelaar) 30 dagen het alcoholgebruik op pauze zetten en daarin de strijd aangaan met onszelf en met elke andere gemeente. 

Voordelen van een alcohol stop!

Doe mee aan ‘IkPas dry january’ en ervaar wat alcohol in uw leven betekent.  
Uit landelijk onderzoek blijkt dat:

  • 58% van de deelnemers zich na deelname meer bewust van hun alcoholgebruik en kiezen bewuster of, wanneer en hoeveel ze willen drinken in plaats van te handelen uit gewoonte;
  • 55% van de deelnemers geeft aan beter te slapen;
  •  62% voelt zich lichamelijk fitter en 63% voelt zich mentaal fitter;
  • 32% van de deelnemers verliest gewicht na deelname;
  • 50% van de deelnemers ervaren dat ze een goed voorbeeld zijn voor jongeren;
  • 6 maanden na IkPas drinken deelnemers gemiddeld 30% minder alcohol.

Inschrijven tot 4 januari 2022

Onze gemeente en de gemeente Mook en Middelaar zijn een samenwerking aangegaan om meer in te zetten op gezondheidspreventie. U kunt hierbij denken aan het tegengaan van roken, overgewicht en overmatig alcoholgebruik. Zullen we als gemeenten Heumen en Mook & Middelaar de grootste pauzegemeente (als het gaat over alcohol) worden?! Jong en oud, stimuleer uw vrienden, familie, buren om 30 dagen niet te drinken en doe mee! Schrijf u in op www.ikpas.nl. Daar leest u ook welke ondersteuning u krijgt vanuit IkPas.