Wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Volg dan de cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het! 

De gemeente vindt het belangrijk om inwoners te betrekken bij besluitvorming. Daarom leggen we graag uit hoe de lokale politiek is georganiseerd. Dat doen we samen met ProDemos - Huis voor democratie en rechtstaat  - en de gemeente Mook en Middelaar in de cursus Politiek Actief. Voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. 

5 woensdagen

De cursus begint op woensdag 8 september en bestaat uit 5 bijeenkomsten (19.30 – 22.00 uur). Uitgelegd wordt hoe gemeentelijke besluitvorming werkt en wat een raadslid doet. Naast het opdoen van theoretische kennis, leert u vaardigheden zoals debatteren. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoet u ook lokale politici om ervaringen uit de praktijk te horen. Als afsluiting bezoekt u een raadsvergadering. Kijk voor meer informatie over programma en tijden op www.heumen.nl/politiek-actief.

Meld u aan vóór 12 juli

Bent u nog niet actief in de lokale politiek en wilt u dit misschien wel? Meld u dan aan vóór 12 juli 2021. Per gemeente zijn 15 plekken beschikbaar. Bij meer aanmeldingen, zullen we kijken naar de beste oplossing. Meedoen is gratis. U kunt zich aanmelden via griffie@heumen.nl