Hieronder ziet u de bewegingsprogramma's voor de zomer voor zowel jongeren als onze 50+'ers. Alle activiteiten zijn gratis! Maak er gebruik van.

Dit is het team van Heumen beweegt in onze gemeente:

Van links naar rechts: Elsemieke Laset, Zaphira van Leeuwen, Dorien Vrolijks

Elsemieke Laset is coördinator van Uniek Sporten in onze gemeente, Zaphira van Leeuwen onze buurtsportcoach en Dorien Vrolijks beweegcoach. Samen vormen zij het team 'Heumen Beweegt'. Doel is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Volg Heumen Beweegt via Facebook (externe link)of kijk op de website(externe link).

Meer informatie

Bewegen en sporten is gezond. Maar sámen bewegen is nog beter, vinden Dorien Vrolijks en Zaphira van Leeuwen. Kijk ook eens naar de beweegposter. Daarop staan veel oefeningen die u thuis kunt doen en de poster is ook voorzien van voedingsadviezen.

Beweegcoach

In samenwerking met het team “Heumen Beweegt”, (sport) verenigingen/ organisaties, dorpsverbinders en inwoners van de gemeente Heumen probeer ik kwetsbare inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. Om een beeld voor nu en in de toekomst te krijgen vang ik signalen op en peil de behoeftes van de inwoners. Samen zorgen we ervoor dat er wat gaat gebeuren. Met als motto is “Lang Leve(n) Bewegen”.

Oosters bewegen

Oosters bewegen is een buitenactiviteit, waar vormen als Tai Chi, Qi Gong en Yoga in voor komen.

Door het doen van soepele en langzame bewegingen is het voor iedereen toegankelijk met of zonder rollator. De balans- en stabiliteitsoefeningen zijn gericht op de ademhaling, de bloedsomloop en het evenwicht tussen lichaam en geest.


Na afloop is er gelegenheid om na de ontspanning nog gezellig gezamenlijk een kopje koffie te drinken in een nabij gelegen locatie. Koffie is op eigen kosten.

In elk dorp van onze gemeente heeft u de mogelijkheid om aan te sluiten.

De tijden, dagen en locaties zijn als volgt:

Malden        

Elke woensdag (13.45 - 15.00 uur)
Bij mooi weer in de Binnentuin Malderburch. Bij kou/regen in de Kapel (de ‘Ommezwaai’) bij Malderburch, Broekkant 16 

Elke vrijdag (09.30 - 10.30 uur)
Speeltuin achter de tennisbaan (veldje op hoek Dorsing/Veldsingel)

Overasselt 

Elke dinsdag (10.30 - 11.30 uur)
Binnentuin, Mijlpaal 65                            

Nederasselt 

Elke zondag (09.30 - 10.30 uur)
Kerklaantje 10 (bij 2e huis - tegenover het wijkcentrum 'Ons Huis')

Kosten

De eerste 5 lessen (binnen 2 maanden) zijn gratis, daarna €25 voor halve kaart en volgende kaarten zijn €50 voor een 10 rittenkaart. Of u kunt na de 5 proeflessen lid worden bij MMFysio of Fit & Fun.

Kleding

Makkelijk zittende kleding, waar u zich goed in kunt bewegen.

Voor meer info neem contact op met de beweegcoach Dorien Vrolijks, e-mail: dvrolijks@heumen.nl of telefoon (06) 52 68 31 16.