Bewegen en sporten is gezond. Maar sámen bewegen is nog beter, vinden beweegcoach Dorien Vrolijks en buurtsportcoach Zaphira van Leeuwen. Dorien en Zaphira werken onder de naam ‘Heumen Beweegt’. Doel is om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen. Kijk ook eens naar de beweegposter. Daarop staan veel oefeningen die u thuis kunt doen en de poster is ook voorzien van voedingsadviezen. 

Iedereen mag meedoen

Als je op een zonnige zaterdag om je heen kijkt, lijkt het wel alsof iedereen aan sport doet. De voetbalvelden zijn overvol, in Heumensoord wordt volop gewandeld, gefietst en hardgelopen en dan hebben we het niet eens over alle zaaltjes, zwembaden en fitnessclubs die door veel van onze inwoners worden bezocht. Maar iedereen? Dat is dus niet zo. Met name veel ouderen en ook nog veel kinderen bewegen echt nog te weinig.

Elkaar ontmoeten

“Doordat we steeds ouder worden, wordt het steeds moeilijker om aansluiting te blijven houden bij anderen,” vertelt Dorien. “Het wordt wat moeilijker ergens te komen, gymclubjes vallen uit elkaar, je blijft minder goed op de hoogte over activiteiten. Het is belangrijk om juist die groep ouderen toch te bereiken en met elkaar te bespreken wat ze leuk vinden om te doen.

Meer informatie over Heumen Beweegt

Volg Heumen Beweegt via Facebook of kijk op de website.

Oosters bewegen

Oosters bewegen is een buitenactiviteit, waar vormen als Tai Chi, Qi Gong en Yoga in voor komen.

Door het doen van soepele en langzame bewegingen is het voor iedereen toegankelijk met of zonder rollator. De balans- en stabiliteitsoefeningen zijn gericht op de ademhaling, de bloedsomloop en het evenwicht tussen lichaam en geest.


Na afloop is er gelegenheid om na de ontspanning nog gezellig gezamenlijk een kopje koffie te drinken in een nabij gelegen locatie. Koffie is op eigen kosten.

In elk dorp van onze gemeente heeft u de mogelijkheid om aan te sluiten.

De tijden, dagen en locaties zijn als volgt:

Malden

Elke eerste maandag van de maand (11.00 - 12.00 uur)
Manege (VCM), Lierseweg 4             

Elke woensdag (13.45 - 15.00 uur)
Binnentuin Malderburch, Broekkant 16 

Elke vrijdag (09.30 - 10.30 uur)
Speeltuin achter de tennisbaan (veldje op hoek Dorsing/Veldsingel)

Overasselt 

Elke dinsdag (10.30 - 11.30 uur)
Binnentuin, Mijlpaal 65                            

Nederasselt 

Elke zondag (09.30 - 10.30 uur)
Kerklaantje 10 (bij 2e huis - tegenover het wijkcentrum 'Ons Huis')

Kosten

De eerste 5 lessen (binnen 2 maanden) zijn gratis, daarna €25 voor halve kaart en volgende kaarten zijn €50 voor een 10 rittenkaart. Of u kunt na de 5 proeflessen lid worden bij MMFysio of Fit & Fun.

Kleding

Makkelijk zittende kleding, waar u zich goed in kunt bewegen.

Voor meer info neem contact op met de beweegcoach Dorien Vrolijks, e-mail: dvrolijks@heumen.nl of telefoon (06) 52 68 31 16.