1 op de 5 kinderen/jongeren in Nederland groeit op bij ouders met psychische of verslavingsproblemen. Hierdoor hebben deze kinderen een grotere kans op het ontwikkelen van psychische problemen. Pro Persona Connect en IrisZorg willen deze kinderen daarom ondersteunen door middel van ondersteuningsgroepen. De eerste groep start al snel, namelijk op 6 februari.

Start van ondersteuningsgroepen

De ondersteuningsgroepen starten in het voorjaar, ze zijn gratis en ook voor kinderen uit onze gemeente.

  • De groep voor kinderen (8-12 jaar) start op donderdag 28 maart. Hier worden de kinderen door middel van spel op een speelse manier begeleid over gevoelens, problematiek van papa/mama en hoe hiermee om te gaan.
  • De groep voor jongeren (12 - 16 jaar) start op maandag 6 februari. De jongeren vinden hier herkenning, begrip en steun bij elkaar om eventuele moeilijkheden de baas te blijven.
  • De groep voor jongvolwassenen (16-25 jaar) start donderdag 20 april. In deze groep staan herkenning bij anderen, het aangeven van grenzen en losmaken van thuis centraal.

Aanvullend aanbod

Naast de ondersteuningsgroepen is er ook het doorlopende aanbod van de Ouder-baby interventie. Hierbij krijgen ouders met psychische problemen en hun baby (0-12 maanden) individuele begeleiding. Met video-opnames wordt gewerkt aan verbeterd contact tussen ouder en kind, zelfvertrouwen in de ouderrol en hechting.

Aanmelding en meer informatie

De deelname aan de groepen is gratis en de groepen zijn bedoeld voor kinderen uit de genoemde gemeenten. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Pro Persona Connect afdeling Preventie via telefoonnummer (026) 3124483 of mailen naar preventie@propersona.nl.