Een belangrijk speerpunt van het gezondheidsbeleid van onze gemeente is het stimuleren van en het ondersteunen bij het stoppen met roken. Daarom werken wij graag mee aan de informatiebijeenkomst die plaatsvindt op donderdag 30 september in Malden.

Gezondheidscentrum Samen Gezond organiseert samen met SineFuma een informatiebijeenkomst over de voor- en nadelen van het stoppen met roken, en de verschillende ondersteuningsmogelijkheden vanuit de huisartsenpraktijk en SineFuma.

Waar en wanneer?

De bijeenkomst is op donderdag 30 september van 19.00-20.00 uur in Gezondheidscentrum De Kroonsteen 1, Kloosterhof 1 in Malden. De informatiebijeenkomst is gratis en aanmelden is niet nodig. We hanteren de RIVM richtlijnen en we vragen ter plaatse uw contactgegevens. Kom niet als u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus.  

Groepstraining 14 oktober

Stoppen met roken is voor de meeste rokers moeilijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die onder begeleiding stoppen, meer kans van slagen hebben om het niet-roken ook vol te houden.
Op woensdag 14 oktober start in Malden de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ Ook hierover wordt u geïnformeerd tijdens de bijeenkomst. De training is fysiek, echter indien u dat wenst is deelname aan een online training ook mogelijk. Aanmelden voor de training kan via www.rookvrijookjij.nl of neem contact op met uw huisartsenpraktijk.

Het is in deze tijd belangrijk om zo fit mogelijk te zijn

Stoppen met roken verbetert vrijwel onmiddellijk het functioneren van de longen en van hart en vaten. Stoppen met roken verkleint de kans op bronchitis en longontsteking. Hierdoor heeft het lichaam een grotere kans om adequaat op infecties te reageren, en wordt het risico op complicaties verkleind.