75 jaar vrijheid: aangepast programma

Home > Inwoners > 75 jaar vrijheid: aangepast programma

75 jaar vrijheid: aangepast programma

Dit jaar maken we 5 mei thuis mee. We staan zowel alleen als samen stil bij deze dag. En iedereen kan van huis uit meedoen; hang de vlag uit, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid.

Hieronder ziet u de documentaire die met de beschikbare beelden uit '40-'50 is gemaakt:

Online escape room

Aanvankelijk was het plan om op 5 mei in Maldensteijn een middag te organiseren met onder meer beelden van Heumen in de jaren 1940-1950 en een escape room, maar dit kan niet doorgaan. U kunt nog wel gratis online meedoen met een escape room met als thema ’75 jaar vrijheid’. Kijk op: https://deverlorenherinnering.nl. U kunt nu al een artikel daarover lezen, gepubliceerd door de Gelderlander. Op 2 mei werd er weer aandacht besteed aan de documentaire die u aankomende dinsdag hier kunt lezen.

Doet u ook mee?

We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. We vragen u nadrukkelijk om thuis te blijven en op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.  
 

Wat deden we in september 2019?

Op 17 september 2019 was het 75 jaar geleden dat Heumen, Overasselt, Nederasselt en Malden tijdens Operation Market Garden werden bevrijd. De hele maand september werd er uitgebreid stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Met Operation Market Garden kregen we in de gemeente Heumen onze vrijheid terug. Hoe ging dat? Hoe gaat het nu? Goed om daar bij stil te staan. Samen met onze inwoners hebben we herdacht en gevierd. De rode draad bij alle herdenkingsactiviteiten waren verhalen over oorlog en vrijheid, verhalen van toen maar ook van nu. Van jong en van oud. De verhalen over de oorlog, bevrijding, vrijheid en vrede moeten worden doorverteld. Van generatie op generatie.

Bekijk hieronder de compilatie van Heumen herdenkt 75 jaar vrijheid.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden