Avan

Home > Inwoners > Avan

Avan

Kunt u vanwege een beperking niet met het openbaar vervoer reizen of bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een vervoerspas. Hiermee krijgt u korting op het tarief van Avan (Vervoersorganisatie regio Arnhem Nijmegen). U heeft daarvoor een Wmo-indicatie via uw gemeente nodig.

Ook zonder Wmo-indicatie kunt u reizen met Avan. U vraagt dan een Avan OV-pas aan, rechtstreeks bij Avan.

Avan rijdt in 19 gemeenten in de omgeving Arnhem en Nijmegen. Uw rit moet altijd beginnen of eindigen in één van de deelnemende gemeenten, waaronder de gemeente Heumen. Avan is goed toegankelijk. Heeft u een rollator, rolstoel of scootmobiel, dan kan deze gewoon mee.. Ook mag uw begeleider, blindegeleide -of hulphond mee. De chauffeur helpt u bij het in-en uitstappen, draagt uw bagage en begeleidt u tot aan de deur als dat nodig is.

Reizen met Avan kan dagelijks van 8.00 tot 0.00 uur en vrijdags en zaterdag van 8.00 tot 2.00 uur.

Het reserveren van een rit doet u rechtstreeks bij Avan: 0900-7344682 of via de site www.avan-vervoer.nl

Vervoerspas

Inwoners met een Wmo-indicatie voor vervoer krijgen een vervoerspas voor het reizen met Avan. Heeft u die niet, maar denkt u er wel recht op te hebben? Informeer dan bij Vraagwijzer, in het gemeentehuis in Malden. Voor reizen met een vervoerspas gelden speciale tarieven. Naast een opstaptarief van € 0,89 betaalt u € 0,15 per gereden kilometer.

OV-pas

Heeft u geen Wmo-indicatie voor vervoer van de gemeente? Dan kunt u een Avan OV-pas aanvragen. Dat maakt het reserveren van een rit een stuk eenvoudiger, omdat uw gegevens dan al bekend zijn. U vraagt een OV-pas aan bij Avan. Informeer bij Avan bij het reserveren van een rit naar de hoogte van uw ritprijs. Deze prijzen zijn hoger dan wanneer u een vervoerspas heeft op basis van een Wmo-indicatie.

Kijk voor meer informatie op www.avan-vervoer.nl of bel de klantenservice van Avan 0900-4636526.

Valys

Heeft u een langere reis dan 25 kilometer? Dan kunt u reizen via Valys. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Vraagwijzer of kijk op de website van Valys

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden