Belastingen

Home > Inwoners > Belastingen

Belastingen

Munitax is de naam van het regionale samenwerkingsverband op het gebied van gemeentelijke belastingen en voert werkzaamheden uit voor: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen. Als inwoner van een van deze gemeenten ontvangt u jaarlijks uw aanslag voor de gemeentelijke belastingen van Munitax.

Kijk voor meer informatie over uw gemeentelijke belastingaanslag, de tarieven, het inzien van uw taxatieverslag en het maken van bezwaar op www.munitax.nl. U kunt op de website ook kwijtschelding aanvragen en uw hond aanmelden of afmelden voor de hondenbelasting. Of vraag uw afvaloverzicht op, voor uw afvalstoffenheffing. Ook voor informatie over de WOZ (de onroerende zaakbelasting) en rioolheffing kunt u terecht op de website van Munitax. Veel zaken regelt u eenvoudig online met uw DigiD. Wel zo handig!

Beleidsregels

Beleidsregels zijn een richtlijn en beschrijven hoe Munitax een bepaalde bevoegdheid uitvoert. Deze regels zijn een nadere uitwerking van de verordeningen zoals deze zijn vastgesteld door de verschillende gemeenteraden. Onlangs zijn de beleidsregels aangepast. Onze gemeente is verplicht om ze kenbaar te maken. Hieronder vindt u de beleidsregels van het 2e half jaar 2018 en de wijziging van de beleidsregels per 1 juli 2018.

Heeft u vragen?

Dan kunt u bellen met Munitax via telefoonnummer 024 - 67 80 962. Elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 8.30-12.30 uur. Twijfelt u over de juistheid van uw aanslag? Of bent u het niet eens met de Woz-waarde? Dan adviseren we u altijd eerst te bellen met Munitax. Eén telefoontje kan veel ophelderen en een bezwaarprocedure voorkomen.

Contact Munitax

T 024 - 67 80 962
ma t/m vrij van 8.30 tot 12.30 u

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden