Bladkorven

Home > Inwoners > Bladkorven

Bladkorven

In de herfst worden op diverse locaties in de gemeente Heumen bladkorven geplaatst om het afgevallen blad van gemeentelijke bomen te verzamelen.

Waar staan de korven?

De bladkorven staan op locaties vlakbij grote bomen van de gemeente die de meeste bladoverlast veroorzaken (zie kaart onderaan deze pagina). Over het algemeen worden dezelfde locaties gebruikt als voorgaande jaren. Buiten de bebouwde kom worden geen bladkorven geplaatst. De gemeente is in het bezit van een beperkt aantal bladkorven die allemaal in gebruik zijn en kan daarom niet voldoen aan individuele verzoeken.

Plaatsen van de korven

De bladkorven worden aan het begin van de herfst geplaatst. De definitieve datum van de plaatsing is afhankelijk van het tijdstip waarop het blad begint te vallen. De gemeente bepaalt wanneer het nodig is om de bladkorven te plaatsen en te verwijderen.

Alleen bladafval

Bladkorven zijn alleen bedoeld voor het blad van bomen van de gemeente. Takken en stronken horen niet thuis in de bladkorven. Afval van eigen bomen en uit eigen tuin kunt u op de reguliere manier afvoeren via de groene container.

Wekelijks geleegd

De bladkorven worden elke week geleegd. Het blad wordt ook geruimd tijdens reguliere veegrondes. In de weken met de meeste bladoverlast zijn er extra veegrondes voor het ruimen van het blad.

Kaart

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden