Gehandicaptenparkeerplaats

Home > Inwoners > Gehandicaptenparkeerplaats

Gehandicaptenparkeerplaats

Een gehandicaptenparkeerplaats is gereserveerd voor mensen met een handicap. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren. Er zijn twee soorten gehandicaptenparkeerplaatsen: algemene gehandicaptenparkeerplaatsen en gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen vindt u bij drukbezochte plaatsen, zoals het winkelcentrum en het gezondheidscentrum. U herkent de parkeerplaats aan een blauw bordje met een witte P en een wit rolstoelsymbool. Op de grond staat een groot wit kruis. Om er te parkeren moet u een gehandicaptenparkeerkaart hebben. Staat bij de gehandicaptenparkeerplaats een bord met een maximale parkeerduur? Dan bent u verplicht een parkeerschijf te gebruiken.

Aanvragen algemene gehandicaptenparkeerplaats

Bent u ondernemer en wilt u voor uw winkel of bedrijf een gehandicaptenparkeerplaats laten aanleggen? In dat geval kunt u hiervan een melding doen via ons contactformulier

Op kenteken

Gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken zijn meestal gereserveerde parkeerplaatsen bij een woonhuis. Onder het blauwe bord met het rolstoelsymbool zit een onderbord met het kenteken van de auto erop. Alleen uw eigen auto of gehandicaptenvoertuig mag hier staan.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken moet u voldoen aan onderstaande voorwaarden:

  • U bent in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart.
  • U kunt niet op eigen terrein parkeren en heeft geen beschikking over een garage.
  • Eventuele beschikbare parkeerplaatsen moeten (naar onze beoordeling) dusdanig vaak bezet zijn dat parkeren in de directe omgeving van uw woning vaak niet mogelijk is.
  • De verkeersveiligheid en het gebruik van de weg mogen niet worden verstoord door de aanleg van de gehandicaptenparkeerplaats.

Prijs

€ 368,45 (inclusief materiaal- en plaatsingskosten)

Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken vraagt u aan bij Vraagwijzer via telefoonnummer 14 024  of e-mail vraagwijzer@heumen.nl. Vraagwijzer vraagt bij de beoordeling van de aanvraag advies aan de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving. De gemeente neemt uiterlijk 8 weken na aanvraag een besluit.

Nieuw kenteken

Koopt u een andere auto? Geef dan op tijd uw nieuwe kenteken door zodat wij een nieuw bord kunnen plaatsen. De kosten hiervoor moet u zelf betalen.

Verhuizing

Verhuist u binnen de gemeente Heumen en hebt u een gehandicaptenparkeerplaats? Dan kunt u een aanvraag doen voor een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats. De oude wordt dan verwijderd. Verhuist u naar een andere gemeente? Dan moet u de huidige gehandicaptenparkeerplaats opzeggen. In uw nieuwe woonplaats kunt u indien noodzakelijk een nieuwe parkeerplaats aanvragen.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden