Gevonden en verloren voorwerpen

Home > Inwoners > Gevonden en verloren voorwerpen

Gevonden en verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren of gevonden, dan kunt u dit melden bij de gemeente.

Gevonden of verloren voorwerp

Als u een voorwerp heeft gevonden of bent verloren, kunt u dit op de volgende manieren bij ons melden:

• online
  • bij de receptie van het gemeentehuis tijdens openingstijden. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken
  • telefonisch via 14 024 of 024-3588300, tijdens openingstijden.

Gevonden voorwerp thuis bewaren of naar de gemeente brengen

Als het voorwerp minder waard is dan 450 euro, mag u het thuis bewaren. Is het voorwerp meer waard, dan bent u verplicht om het af te geven bij de gemeente. Wanneer u het voorwerp thuis bewaart bent u verplicht het in de staat te houden waarop u het gevonden heeft.

Gevonden voorwerp houden

Als een gevonden voorwerp niet door de eigenaar wordt opgehaald, mag u het voorwerp houden. Van een voorwerp van minder dan 450 euro wordt u na 3 maanden de eigenaar. Van een voorwerp van meer dan 450 euro wordt u na één jaar eigenaar.