Gft-container aanvragen, omruilen of inleveren

Home > Inwoners > Gft-container aanvragen, omruilen of inleveren

Gft-container aanvragen, omruilen of inleveren

Gft-containers horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de container achterlaten. Op uw nieuwe adres staat een groene container (of kleine afvalbak in een appartement).

Vervangen gft-containers

Van maandag 26 juni tot en met vrijdag 14 juli 9017 worden alle gft-containers in de gemeente Heumen vervangen.

Nieuwe gft-container aanvragen

Is uw gft-container vermist of gestolen of staat er geen container op uw nieuwe adres? Via het KlantContactCentrum (KCC) van Dar kunt u een nieuwe aanvragen of via info@dar.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het KCC van Dar: 024 – 3716000 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Tweede gft-container

U kunt een tweede groene gft-container aanvragen. Hiervoor moet u dan wel extra afvalstoffenheffing betalen. Het gemeentelijk belastingkantoor Munitax kan u hierover meer uitleg geven. Via het KlantContactCentrum (KCC) van Dar kunt u een tweede gft-container aanvragen of via info@dar.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het KCC van Dar: 024 – 3716000 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Gft-container omruilen

Is uw gft-container kapot? Via het KlantContactCentrum (KCC) van Dar kunt u een nieuwe aanvragen of via info@dar.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het KCC van Dar: 024 – 3716000 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Bezorging

Uw (nieuwe) gft-container wordt in de week na het ophalen van het gft-afval bij u thuis bezorgd. De container die u inlevert moet van buiten en van binnen schoon zijn. Gooi er dus geen nieuw afval in.

Gft-container inleveren

Heeft u twee groene gft-containers en wilt u er één inleveren? Geef het door via het KlantContactCentrum (KCC) van Dar of via info@dar.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het KCC van Dar: 024 – 3716000 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).