Gft- en papiercontainer aanvragen, omruilen of inleveren

Home > Inwoners > Gft- en papiercontainer aanvragen, omruilen of inleveren

Gft- en papiercontainer aanvragen, omruilen of inleveren

Elk huishouden met een tuin in de gemeente Heumen heeft een gft-container en een papiercontainer. Het standaardformaat van een gft container is 140 liter en van een papiercontainer is 240 liter. Containers horen bij een adres, niet bij een persoon. Als u verhuist, moet u de containers achterlaten. Op uw nieuwe adres staat een groene container (of kleine afvalbak in een appartement).

Gft-container/papiercontainer aanvragen

Is uw gft-container vermist of gestolen of staat er geen container op uw nieuwe adres? Of wilt u een tweede gft-container? Vraag er een aan bij de DAR.

Container aanvragen

Voor een tweede container moet u wel extra afvalstoffenheffing betalen. Het gemeentelijk belastingkantoor Munitax kan u hierover meer uitleg geven.

Gft-container/papiercontainer omruilen

Is uw gft-container kapot? Of wilt u een ander formaat container? Dan kunt u uw gft-container omruilen.

Container omruilen

Bezorging

Uw (nieuwe) gft-container wordt in de week na het ophalen van het gft-afval bij u thuis bezorgd. De container die u inlevert moet van buiten en van binnen schoon zijn. Gooi er dus geen nieuw afval in.

Tweede gft-container inleveren

Heeft u twee groene gft-containers en wilt u er één inleveren? Geef het door via het KlantContactCentrum (KCC) van Dar of via info@dar.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het KCC van Dar: 024 – 3716000 (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).