Heumen herdenkt 75 jaar vrijheid

Home > Inwoners > Heumen herdenkt 75 jaar vrijheid

Heumen herdenkt 75 jaar vrijheid

Op 17 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Heumen, Overasselt, Nederasselt en Malden tijdens Operation Market Garden werden bevrijd. Gelderland Herdenkt, Rijk van Nijmegen Herdenkt, én Heumen Herdenkt! De gemeente Heumen vroeg iedereen ideeën om die herdenking vorm te geven.

Coördinator Willem van Genugten: “En ideeën, die kwamen er volop! In het magazine Heumen herdenkt 75 jaar bevrijding alvast een overzicht van wat zoal op stapel staat.”

Burgemeester Marriët Mittendorff vult aan: “We merken grote betrokkenheid en energie bij de activiteiten voor Operation Market Garden 2019. Prachtig ook hoeveel jonge mensen geïnteresseerd zijn in deze geschiedenis en zich daarbij vragen stellen over zichzelf en waar ze met de wereld naartoe willen.”

Heumen viert en koestert de vrijheid

In de maand september staan we uitgebreid stil bij 75 jaar vrijheid. Met Operation Market Garden kregen we in de gemeente Heumen onze vrijheid terug. Hoe ging dat? Hoe gaat het nu? Goed om daar bij stil te staan. Samen met onze inwoners willen we herdenken en vieren. De rode draad bij alle herdenkingsactiviteiten zijn verhalen over oorlog en vrijheid, verhalen van toen maar ook van nu. Van jong en van oud. De verhalen over de oorlog, bevrijding, vrijheid en vrede moeten worden doorverteld. Van generatie op generatie.

Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden in het kader van 75 jaar vrijheid. Nagenoeg alle activiteiten zijn georganiseerd door inwoners van Nederasselt, Overasselt, Heumen en Malden. Vooraf aanmelden is soms nodig. Bezoek de genoemde websites voor actuele informatie.