Huishoudelijke hulp

Home > Inwoners > Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke hulp

Wanneer u uw huishouding zelf niet meer goed kunt doen, kan het zijn dat u hulp hierbij nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent of door ouderdom slecht ter been bent.

Zelf huishoudelijke hulp regelen

Het kan zijn dat u het liefst zelf uw huishoudelijke hulp regelt. Of het kan zijn dat u niet in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de gemeente. Dan zijn er verschillende thuiszorgorganisaties die u verder kunnen helpen. Dit heet particuliere thuiszorg.

Waar?

U kunt terecht bij verschillende thuiszorgorganisaties waarmee onze gemeente samenwerkt: Acteon Thuiszorg, Tzorg, GrandCare, Vérian of Actief Zorg.

Huishoudelijke hulp via de gemeente

Kunt u uw huishouden niet meer zelf goed doen en is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u mogelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een oplossing krijgen voor hulp in het huishouden.
U betaalt een bijdrage in de kosten. Het CAK berekent en int uw eigen bijdrage. Vanaf 2020 is dat maximaal € 19,00 per huishouden, per maand. Meer informatie: www.hetcak.nl

Waar?

U meldt zich hiervoor bij Vraagwijzer van de gemeente Heumen op nummer: (024) 358 83 00

Huishoudelijke hulp voor overbelaste mantelzorgers

Geeft u zorg en ondersteuning aan een partner, kind of naaste? En ervaart u het geven van mantelzorg als een zware belasting waardoor u niet toekomt aan eigen huishoudelijke taken? Als mantelzorger kunt u huishoudelijke hulp aanvragen. Wij werken  hierin samen met Mantelzorg Heumen. Zij bieden ondersteuning aan alle mantelzorgers die in onze gemeente wonen. Zij gaan met u in gesprek en informeren u verder over de mogelijkheden.
U betaalt een bijdrage in de kosten van € 5 per uur aan de gemeente.

Waar?

U meldt zich hiervoor bij Mantelzorg Heumen via nummer: (024) 257 05 70.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden