Inwonersinitiatief Danspaleis

Home > Inwoners > Inwonersinitiatief Danspaleis

Inwonersinitiatief Danspaleis

Amber: “Het voelde zo goed om een keer iets voor anderen te doen”. 

Als ze aan 28 oktober terugdenkt, krijgt Amber van Leeuwen (24) nog steeds kippenvel. De bewoners van Malderburch, centrum voor welzijn, Wonen en Zorg, kreeg toen hun eigen dansfestijn. Amber had dit samen met haar zus Roos (21) voor elkaar gebokst. Ze ziet het nog voor zich: de glunderende gezichten, de stralende ogen en de energie van de bewoners van Malderburch.

“Door mijn werk kwam ik in contact met Het Danspaleis”, vertelt Amber. “Het is een landelijke organisatie die probeert oud en jong door muziek bij elkaar te brengen en zo isolement en eenzaamheid te doorbreken. Ik vond het meteen iets voor mijn opa”.

Die opa was Theo Schleebos. “Hij hield van muziek en dans gehouden en wij wilden hem verrassen. Je kunt het Danspaleis inhuren met een dj, een paar dansers en een schitterende aankleding van de zaal. Maar dat kost wel geld. We hebben via sponsors, giften en crowdfunding geld opgehaald . Iedereen ging de dansvloer op. Er was zelfs een bewoonster die net een heupoperatie achter de rug had, maar niet in haar rolstoel kon blijven zitten.”

Anderen inspireren

Helaas maakte opa zelf het Danspaleis niet meer mee. “Hij stierf toen we met de voorbereidingen bezig waren. Maar Roos en ik waren intussen zo enthousiast dat we toch doorgegaan zijn.” Het Danspaleis zou er komen, nu in naam van hun opa. “Wij hebben het voor hem gedaan, maar hopelijk inspireren we ook anderen met ons initiatief”.

Danspaleis

Contact

Initiatiefnemer Danspaleis
Roos van Leeuwen

E roos.van.leeuwen@outlook.com

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden