Inwonersinitiatief Dierenweitje Gildeplein Nederasselt

Home > Inwoners > Inwonersinitiatief Dierenweitje Gildeplein Nederasselt

Inwonersinitiatief Dierenweitje Gildeplein Nederasselt

Initiatiefnemer Jan Langenhuijzen: “Het dierenweitje is een gezellige ontmoetingsplek geworden waar jong en oud samenkomt en geniet van de dieren en het groen.”

Inmiddels is het alweer 2 jaar geleden (2017) dat het vervallen speeltuintje op het Gildeplein in Nederasselt is omgebouwd naar een prachtig dierenweitje.  Initiatiefnemers, Jan Langenhuijzen en Gemma Willems, vertellen over hoe het dierenweitje de buurtbewoners dichter bij elkaar brengt.

Jan en Gemma blikken terug op de situatie kort voor de ‘metamorfose’:  het was een wat rommelig veldje met prikkers en planten. Geen fraai uitzicht vanuit de huizen op het woonerf. Vandaar dat Gemma en Jan, met steun van de buurt, in gesprek gingen met de gemeente over het realiseren van een dierenweitje in eigen beheer.  Ze werkten daarna samen met de buurtbewoners de plannen verder uit en maakten eigenhandig een maquette van het dierenweitje. Het plan was een schot in de roos.

Gezellige ontmoetingsplek

Dat is het dierenweitje nu. Zo komen er vaak ouderen tijdens hun wandeling even langs om uit te rusten op het bankje en een praatje te maken met elkaar. Maar ook kinderen die bij de buitenschoolse opvang verblijven komen regelmatig in groepjes samen met hun begeleider naar de dieren kijken. Gemma: “De hele buurt voelt zich verantwoordelijk en iedereen draagt een steentje bij. Tijdens de vorige burendag hebben we het dierenweitje  opgeknapt en hebben we ter afsluiting gezellig samen buiten gegeten”.

Dierenweitje Gildeplein Nederasselt

Contact

Jan Langenhuijzen
Initiatiefnemer Dierenweitje Gildeplein

E knorrie@kabelfoon.nl

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden