Inwonersinitiatief Samen eten

Home > Inwoners > Inwonersinitiatief Samen eten

Inwonersinitiatief Samen eten

Initiatiefnemer Joke Knoope: “Ik ben trots op wat in een hele korte periode van de grond hebben gekregen”.

Joke Knoope, vrijwilliger en bestuurslid van Verenigingsgebouw Overasselt, is één van de bevlogen initiatiefnemers van het project ‘Samenkomen en samen koken’ in Overasselt. Zij heeft samen met een enthousiaste groep inwoners in het verenigingsgebouw in vrij korte tijd een nieuwe ontmoetingsplek gecreëerd voor de ouderen inwoners van Overasselt.

Het idee om iets te organiseren  voor ouderen broeide al langer binnen het bestuur van Verenigingsgebouw Overasselt. Uit gesprekken met onder andere bewoners en de KBO werd duidelijk dat er behoefte was aan een plek waar je elkaar kunt ontmoeten en samen kunt koken. Op 30 november 2018 werd ‘Kookpunt Overasselt’ geopend. Al vrij snel werd de gloednieuwe keuken in gebruik genomen door de eerste kookgroepen. Joke: “Binnen anderhalve week was de eerste groep met ouderen bij elkaar gebracht. Dat ging haast vanzelf. Nu komen iedere week gemiddeld drie groepen ouderen samen. “

Ook kinderen van omliggende basisscholen komen inmiddels naar het verenigingsgebouw om meer te leren over hoe je een gezonde maaltijd bereidt. Een wens van Joke is om in de toekomst meer groepen binnen te halen. In het bijzonder ouderen die thuiszorg krijgen en doordat ze aan huis zijn gebonden in een sociaal isolement terechtkomen.

Samen eten Overasselt

Contact

Joke Knoope
secretaris Verenigingsgebouw Overasselt

E jokeknoope@verenigingsgebouw-svo.nl
T 06 – 41 15 16 39

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden