Inwonersinitiatieven aanvragen

Home > Inwoners > Inwonersinitiatieven aanvragen

Inwonersinitiatieven aanvragen

Als inwoner weet u als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Kunt u daarbij wel een (financieel) steuntje in de rug gebruiken? Laat u horen! Wij ondersteunen goede ideeën van inwoners graag in de vorm van geld of hulp.

Uw idee aanmelden

Wanneer u een idee heeft waar u (financiële) ondersteuning van de gemeente bij nodig heeft, dan kunt u subsidie voor een initiatief aanvragen. 

Dit online formulier kunt u tussentijds niet opslaan. Wilt u eerst bekijken welke vragen er worden gesteld en/of lukt het u niet om het formulier online in te vullen? We kunnen het formulier ook toesturen via e-mail of u kunt een uitgeprint formulier komen ophalen. Neem hiervoor contact op met onze coördinator initiatieven Fanny van Creij via telefoonnummer 14 024 of e-mail initiatieven@heumen.nl.

Spelregels waaraan uw idee moet voldoen

Uw idee draagt eraan bij dat bewoners prettig samenleven en dat uw straat, buurt, dorp of gemeente erop vooruit gaat. Bekijk aan welke spelregels uw initiatief moet voldoen.

Aan de slag met uw idee

Bereid u goed voor op uw aanvraag. Bespreek uw idee eerst met buurtbewoners en zet uw plan op papier. Om u op weg te helpen vindt u op de pagina 'Aan de slag' een stappenplan met tips en voorbeelden om uw idee om te zetten in uitvoering. 

Uw idee bespreken

Heeft u een goed idee en weet u niet zeker of het de moeite waard is, weet u niet precies hoe u met uw initiatief aan de slag moet of wilt u weten welke initiatieven er al zijn en hoe u daarbij kunt aansluiten? Bespreek uw idee dan met één van onze dorpsverbinders. De dorpsverbinders zijn actief in de verschillende wijken. U herkent ze aan de opvallend gele kleding. Spreek ze gerust aan. U kunt ook een afspraak maken via dorpsverbinders@heumen.nl.

Vragen over de spelregels en voorwaarden

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze coördinator initiatieven Fanny van Creij  via telefoonnummer 14 024. U kunt ook mailen naar: initiatieven@heumen.nl.

Voorbeelden van initiatieven

Wilt u weten welke inwonersinitiatieven er al zijn? Bekijk de voorbeelden.

'Grind Malden

Online regelen

Aanvraagformulier
subsidie initiatief

Contact

Coördinator initiatieven
Fanny van Creij

T 14 024
E initiatieven@heumen.nl

Ga naar

Voorbeelden
inwonersinitiatieven

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden