Mantelzorgers

Home > Inwoners > Mantelzorgers

Mantelzorgers

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste: een familielid, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. U zorgt bijvoorbeeld voor uw partner die dementie heeft. Of voor uw gehandicapte kind. Of voor een goede vriend die niet meer zonder hulp kan.

Waar kunt u terecht voor advies en ondersteuning?

Mantelzorger bent u niet even, maar vaak gedurende een langere periode. Het is waardevol, maar ook intensief en soms moeilijk te combineren met werk en gezin. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Bij Mantelzorg Heumen krijgt u namelijk informatie, advies en praktische en emotionele ondersteuning. Zo kan Mantelzorg Heumen u helpen vervangende zorg te regelen, zodat u ook een keer vrij kunt zijn. Een groep vrijwilligers in onze gemeente kan tijdelijk de zorg overnemen (BOS project Malderburch, Bezoek-en OpvangService voor ouderen). Neem contact hierover op via: welzijn@malderburch.nl.

Welke ondersteuning is mogelijk voor mantelzorgers?

Mantelzorg Heumen organiseert diverse activiteiten voor mantelzorgers zoals het Mantelcafé (een contactmiddag) in de Muse en het Alzheimercafé bij Van der Valk in Molenhoek. Kijk op de activiteitenkalender van Mantelzorg Heumen wanneer en waar u moet zijn.  In de activiteitenkalender staan ook cursussen en andere activiteiten opgenomen.

Ben ik verzekerd als mantelzorger?

Voor mantelzorgers in Heumen heeft de gemeente bij Vrijwilligersnet Nederland de Vrijwilligerspolis afgesloten. Als mantelzorger bent u hierdoor verzekerd voor opgelopen schade en voor ongevallen tijdens het werk. Wij betalen de jaarlijkse kosten van de Vrijwilligerspolis als u als mantelzorger geregistreerd bent bij Mantelzorg Heumen.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met met Anita de Roos of Kim Falk, consulenten mantelzorg via nummer: (024) 357 05 70 of stuur een e-mail naar: mantelzorgheumen@malderburch.nl. U kunt ook de website raadplegen: www.mantelzorgheumen.nl. U vindt daar veel informatie.

Mantelzorg Heumen

T (024) 357 05 70

E mantelzorgheumen@malderburch.nl

W www.mantelzorginheumen.nl

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden