Mantelzorgwaardering

Home > Inwoners > Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in onze samenleving. Ieder jaar in november, rond de Dag van de Mantelzorg, besteedt de gemeente dan ook extra aandacht aan mantelzorgers die langdurig zorg bieden aan een partner, kind, familielid, vriend of kennis. De gemeente doet dit in de vorm van een cadeaubon van € 50: de mantelzorgwaardering. Bent u inwoner van de gemeente Heumen en heeft u een mantelzorger die u wilt bedanken? Dan kunt u bij de gemeente Heumen tot 1 oktober een verzoek voor de mantelzorgwaardering indienen.

Voorwaarden

Aan het aanvragen van een mantelzorgwaardering zijn enkele voorwaarden verbonden: u moet wonen in de gemeente Heumen en de zorg die u krijgt van uw mantelzorger is langdurig en intensief. Elke zorgvrager die zelfstandig (thuis) woont mag een mantelzorgwaardering aanvragen, voor maximaal 2 mantelzorgers. Uw mantelzorger hoeft niet in de gemeente Heumen te wonen.

Aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via het aanvraagformulier Mantelzorgwaardering 2019 (pdf, 106 kB). Dit formulier kunt u ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Kerkplein 6, Malden) of bij Mantelzorg Heumen (Broekkant 16, Malden). Zij kunnen ook helpen met het invullen van het formulier. Het aanvraagformulier stuurt u vervolgens op naar de gemeente Heumen.

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden