Nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

Home > Inwoners > Nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

Nieuwbouw de Vuurvogel en herinrichting Kroonwijkplantsoen

In het Kroonwijkplantsoen aan de Gladiolenstraat/ Chrysantstraat in Malden komt het nieuwe schoolgebouw van basisschool de Vuurvogel. Deze beslissing nam de gemeenteraad in januari 2018. Naast de bouw van de nieuwe school richten we ook het plantsoen opnieuw in en krijgt het een parkachtige uitstraling. Een meedenkgroep van 18 omwonenden en betrokkenen dacht het afgelopen jaar mee over de verkeersstructuur en het parkeren met betrekking tot de school en over een ontwerp voor de herinrichting van het plantsoen. Op 30 september zijn de uitkomsten hiervan gedeeld tijdens een afsluitende informatiebijeenkomst. U kunt de presentatie (pdf, 6,5 MB) hiernaast bekijken.

Planning

In december besluit de gemeenteraad over de herinrichting van het park en de infrastructuur. Wij houden u via onze kanalen op de hoogte. De start van de nieuwbouw staat gepland vanaf maart 2020 en de oplevering in het najaar van 2020. De herinrichting van het park en de aanpassing van de infrastructuur lopen hieraan parallel.