Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • 4e landschapsconferentie

  (21-06-2017)

  Op maandag 26 juni vindt de 4e landschapsconferentie over het Heumens landschap plaats. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

 • Verhoogde kans op natuurbranden

  (20-06-2017)

  Door de droogte van de afgelopen tijd neemt de kans op een onbeheersbare brand in de natuur sterk toe. Terreineigenaren en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om natuurbrand te voorkomen.

 • Vijf inwoners genaturaliseerd

  (19-06-2017)

  Op vrijdag 2 juni 2017 zijn vijf inwoners van de gemeente Heumen tijdens een zogeheten naturalisatieceremonie Nederlander geworden. Burgemeester Mittendorff overhandigde hen in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

 • Vakantieplannen? Controleer de geldigheid van uw paspoort!

  (19-06-2017)

  De zomervakantie is in aantocht. Gaat u op reis naar het buitenland? Vergeet vooral niet te controleren of uw paspoort of identiteitskaart nog geldig is! Is uw reisdocument verlopen? Vraag op tijd een paspoort of identiteitskaart aan want het is deze tijd extra druk aan de balie in ons gemeentehuis. U kunt hiervoor gemakkelijk een afspraak maken via www.heumen.nl/afspraakmaken.

 • Dagje uit? Geef dieven geen kans!

  (19-06-2017)

  Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin. Een dagje onbekommerd genieten is heerlijk, maar het is geen vrijbrief om ook je verstand op ‘uit’ te zetten. Dagjesmensen vormen namelijk een verleidelijke prooi voor het dievengilde. In dit bericht geven wij u preventietips.

 • Laatste wijkbezoek burgemeester Mittendorff

  (19-06-2017)

  De afgelopen maanden heeft burgemeester Mittendorff de dorpen en wijken in de gemeente bezocht. Had u graag bij één van deze avonden aanwezig willen zijn maar is dat niet gelukt, dan bent u van harte welkom tijdens de laatste informatieavond op woensdag 28 juni bij Landgoed Bergzicht – De Raaf in Heumen.

 • Een goed idee voor uw buurt? Doe mee met Burendag!

  (19-06-2017)

  Op zaterdag 23 september viert Nederland voor  de elfde keer Burendag  Als u samen met uw buurt een goed initiatief voor Burendag bedenkt kunt u daarvoor een bijdrage tot €450,- ontvangen van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds wil hiermee helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen.

 • Asfaltonderhoud aan diverse wegen

  (19-06-2017)

  Maandag 19 juni is aannemer REEF Infra BV in onze gemeente gestart met asfaltonderhoud. De komende tijd worden er op verschillende locaties werkzaamheden uitgevoerd. Eind augustus zijn alle werkzaamheden gereed.

 • WIJkrant in uw brievenbus!

  (19-06-2017)

  Volgende week valt de nieuwe WIJkrant weer in uw brievenbus. Met de WIJkrant informeren wij u twee keer per jaar over hoe we in de vier dorpen prettig met elkaar leven.  In de krant staan verhalen over dorpsgenoten die actief meedoen in onze samenleving en elkaar helpen. De WIJkrant wordt verspreid in combinatie met 1Heumen.

 • Bijeenkomst voor Heumense 4Daagselopers

  (19-06-2017)

  De 101ste editie van de 4Daagse staat voor de deur. De gemeente Heumen is trots op alle wandelaars die deze editie meelopen en organiseert daarom een gezellig samenzijn voor hen op woensdagavond 12 juli van 20.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Malden.

 • Oproep: Bijzondere lopers 4Daagse gezocht!

  (19-06-2017)

  Ook inwoners van de gemeente Heumen trekken weer hun wandelschoenen aan om deel te nemen aan de 4Daagse. Loopt u dit jaar voor de 25ste of  50ste keer of denkt u de oudste of jongste deelnemer uit de gemeente Heumen te zijn? Laat het ons weten!

 • Brief Dar uitgifte nieuwe gft-containers

  (19-06-2017)

  Zoals u eerder kon lezen via de nieuwsberichten gaat de gemeente Heumen alle gft-containers vervangen. U ontvangt deze week een brief van Dar waarin staat wanneer uw container aan de beurt is. Het omruilen van de containers vindt plaats tussen 26 juni en 14 juli.

 • Kijkje in de keuken van de lokale politiek

  (12-06-2017)

  Woensdagavond 7 juni vond de eerste avond ' Politiek Actief' plaats. Een groep van 15 geïnteresseerde inwoners kreeg een kijkje in de politieke keuken van de gemeente Heumen.

 • 22 juni: bijeenkomst voor alle veteranen

  (12-06-2017)

  Op donderdag 22 juni organiseert de gemeente Heumen haar jaarlijkse Veteranenbijeenkomst. Alle veteranen uit onze gemeente, jong en oud, die zich hebben ingezet in dienst van de vrede zijn hiervoor uitgenodigd.

 • Dorpsdichter maakt persoonlijke gedichten tijdens 4Dorpentocht

  (12-06-2017)

  Op woensdagavond 19 juli organiseert de gemeente Heumen ter gelegenheid van de Vierdaagse een 4Dorpentocht. Een alternatieve Vierdaagse tocht langs onze vier prachtige dorpen. Dorpsdichter Marjolein Pieks wandelt mee om gesprekjes met deelnemers te vangen in persoonlijke gedichten. Wandel ook mee!

 • Vakantiesluiting Loket Duurzaam Wonen Plus

  (12-06-2017)

  Het Loket Duurzaam Wonen Plus is van 22 juni t/m 9 juli 2017 gesloten in verband met vakantie. Ook tijdens de 4Daagseweek, van 17 t/m 21 juli, is het loket gesloten. Hieronder leest u de precieze openingstijden.

 • Gratis cursus 'Politiek Actief'

  (12-06-2017)

  De gemeente Heumen organiseert in het najaar samen met de gemeente Mook en Middelaar de cursus 'Politiek Actief'. Deze gratis cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over het lokaal bestuur en eventueel zelf ook politiek actief wil worden.

 • Eerste goede doel fietscampagne bekend!

  (07-06-2017)

  Vorige week las u over de actie die op 9 mei is gestart om meer mensen te stimuleren om vaker de fiets te pakken naar hun werk: ‘Fiets mee voor je buurt of vereniging!’ Volleybalclub Malden heeft zich als eerste met hun doel hiervoor aangemeld.

 • Topic in uw brievenbus!

  (01-06-2017)

  In het weekend van 3 juni valt het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern met als titel ‘Naar buiten’ besteden we dit keer aandacht aan lekker buiten spelen en fietsen in onze gemeente. 

 • Fotowedstrijd gemeentegids 2018

  (29-05-2017)

  Voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar verschijnt organiseert de gemeente Heumen samen met uitgever Akse Media een fotowedstrijd. De beste foto wordt geplaatst op de cover en er zijn mooie prijzen te winnen!

 • Zoektocht naar het Dorpshuis van het jaar!

  (29-05-2017)

  Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Misschien wel een dorpshuis in onze gemeente Heumen? Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie gaan de komende maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland.

 • Oproep: wandel mee met de feestelijke 4Dorpentocht!

  (22-05-2017)

  Over 6 weken gaat de 101e editie van de Vierdaagse van start; het wandelevenement van het jaar. Ook de gemeente Heumen is al druk bezig met alle voorbereidingen. Dit jaar organiseren wij weer een ‘4Dorpentocht’ op woensdagavond 19 juli. Een alternatieve Vierdaagse tocht langs onze vier prachtige dorpen. Wandelt u mee?

 • Wie verdient een lintje in 2018?

  (22-05-2017)

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld voor jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2018. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk 16 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Mevrouw Mittendorff geïnstalleerd als burgemeester

  (18-05-2017)

  Mevrouw Marriët Mittendorff  is donderdagmiddag 18 mei geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Heumen. Dit gebeurde tijdens een buitengewone raadsvergadering op het gemeentehuis. ’s Avonds vond er ter gelegenheid van haar installatie een feestelijke receptie plaats.

 • Controle hondenbelasting van start

  (24-04-2017)

  Als u één of meer honden heeft, dient u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het wel eens vergeten. Van 2 mei tot 15 juli controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Compostzakken als bedankje voor scheiden gft-afval

  (30-03-2017)

  De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag voor het scheiden van uw gft-afval. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld compost maken en dat kunt u weer gebruiken in uw tuin of op uw balkon. Als bedankje voor het scheiden van uw gft-afval kunt u vanaf maandag 3 april twee compostzakken ophalen als u uw afval brengt op de milieustraat.

 • Marriët Mittendorff officieel benoemd als burgemeester van Heumen

  (15-03-2017)

  De benoeming van mevrouw Mittendorff als burgemeester van Heumen is officieel een feit. Marriët Mittendorff werd op 20 februari door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen. De installatie en beëdiging van mevrouw Mittendorff is voorzien op donderdagmiddag 18 mei 2017.

 • Update 2-3: Ook Europees onderzoek wijst uit dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is

  (02-03-2017)

  De Europese Commissie heeft al in juni 2016 het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) opdracht gegeven om de gezondheidsrisico’s te evalueren van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Op 28 februari jl. heeft het ECHA haar onderzoek gepubliceerd. De conclusie is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. Deze conclusie is in lijn met het eerdere onderzoek wat door het RIVM (in december 2016) is uitgevoerd.

 • Marriët Mittendorff voorgedragen als burgemeester gemeente Heumen

  (20-02-2017)

  Mevrouw Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt.

 • Update 16-2: Sporten op kunstgras met rubbergranulaat

  (16-02-2017)

  Het televisieprogramma Zembla heeft op 15 februari jl. naar aanleiding van onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam opnieuw aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden en mogelijke gezondheidsrisico's. In december 2016 heeft het RIVM hiernaar al onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is. De nieuwe informatie uit het onderzoek van de VU is voor het RIVM geen reden om het eerdere advies bij te stellen.

 • Aanvaring stuwcomplex Grave

  (25-01-2017)

  Zoals u via verschillende kanalen heeft gehoord is er op donderdagavond 29 december een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw beschadigd geraakt waarbij er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek.

 • Drooggevallen overs Maas niet betreden

  (13-01-2017)

  Vanwege de aanvaring bij de stuw van Grave is het op het moment levensgevaarlijk om de drooggevallen oevers van de Maas te betreden. Kom daarom niet voorbij de met afzetlint aangegeven ruimte. Er wordt handhavend opgetreden.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  (09-01-2017)

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

 • Aanvaring boot Thompsonbrug Grave

  (30-12-2016)

  De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december omstreeks 19.30 uur door een aanvaring beschadigd. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar: www.grave.nl. Ga naar: Info Gemeente Grave --> Nieuws.

 • 40 sollicitanten voor functie burgemeester

  (16-12-2016)

  Veertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Heumen. Het gaat om 17 vrouwen en 23 mannen. Dit maakte de Provincie Gelderland vrijdag 16 december bekend.

 • Waarnemend burgemeester bekend

  (07-12-2016)

  Mevrouw Marriët (G.M.) Mittendorff is met ingang van 1 januari 2017 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Heumen. Dit is woensdag 7 december bekend geworden.

 • Profielschets nieuwe burgemeester door gemeenteraad vastgesteld

  (08-11-2016)

  De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van maandag 7 november 2016 de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De profielschets is tijdens de vergadering besproken met de commissaris van de Koning, de heer Cornielje.

 • 7 november: profielschetsvergadering nieuwe burgemeester

  (31-10-2016)

  Maandagavond 7 november 2016 vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats in aanwezigheid van de commissaris van de Koning. Per 1 januari 2017 gaat burgemeester P. Mengde met pensioen. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, spreekt tijdens deze vergadering met de gemeenteraad over de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de procedure om tot benoeming van een nieuwe burgemeester te komen.

 • Subsidieregeling voor verwijderen van asbest in daken

  (08-02-2016)

  Wanneer u asbest in uw dak of daken heeft kunt u bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een tegemoetkoming krijgen bij het verwijderen van asbest.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden