Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Vervolgtraject Energiecircus Heumen

  Tijdens vier avonden in september en oktober bezochten veel inwoners van de gemeente Heumen het rondreizende Energiecircus. De gemeente had haar inwoners gevraagd om mee te denken over een duurzame toekomst, speciaal over duurzame energie.

 • Parkeren op het Kerkplein

  Het najaar is traditioneel de periode waarin het Winkelcentrum Malden extra veel bezoekers trekt en het druk is op de parkeerterreinen. De gemeente stelt daarom het gedeelte van het Kerkplein, dat autovrij is, vanaf vrijdag 15 november t/m 1 januari open voor parkeren.

 • Meld een Heumense vrijwilliger aan voor extra waardering!

  Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ zet de gemeente Heumen het lokale vrijwilligerswerk welverdiend in het zonnetje. De huldiging vindt plaats tijdens het Nieuwjaarsfeest voor alle inwoners. Helpt u ook mee door vrijwilligers voor te dragen?

 • Mantelzorgers in het zonnetje

  Op maandag 5 november vierden we in onze gemeente de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag werden mantelzorgers van de gemeente Heumen en Mook en Middelaar in het zonnetje gezet voor hun goede werk en inzet.

 • Storing website Munitax: controleer of uw bericht is aangekomen

  Heeft u via de website een bericht naar Munitax gestuurd tussen 24 september en 19 oktober? Controleer dan of dit bericht is ontvangen.

 • Hoogste punt Sportcentrum Malden bereikt!

  Afgelopen vrijdag is het hoogste punt van de bouw van Sportcentrum Malden gevierd. Wethouders René Waas en Maarten Schoenaker hebben de vlag op het hoogste punt vastgehouden. De bouw loopt voorspoedig en volgens planning.

 • Vervanging openbare verlichting

  Eind 2015 heeft de gemeenteraad gekozen voor de ‘Ombouw naar duurzame verlichting in 10 jaar’. Uitgangspunten en kaders bij deze keuze zijn onder andere: veiligheid, energieverbruik, duurzaamheid, goed functioneren en kostenefficiëntie.

 • Denk mee over het Heumens landschap!

  Op dinsdag 27 november kunt u meedenken over het Heumens landschap! Tijdens deze avond spreken we over de voorbereidingen voor het landschapsontwikkelingsplan 2019-2027. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

 • Afval op tijd aan de straat?!

  Staat uw afval ook op tijd aan de straat? Dit betekent dat uw afval op de inzameldag voor 07.30 uur aan de straat staat. Zo weet u zeker dat Dar uw afval ophaalt en het niet blijft staan. Dar haalt namelijk niet altijd op een vast tijdstip uw afval op. Dar kan soms eerder of later zijn dan u gewend bent. Zo zorgen we er samen voor dat er geen afval blijft staan. Bedankt voor uw hulp.

 • ‘Daarom niet in het riool’!

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater wordt gezuiverd zodat het daarna weer terug kan in de natuur. U kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool én een lagere belasting van het milieu door het riool alleen te gebruiken waarvoor het daadwerkelijk bedoeld is.

 • Vliegende start zonnepanelenproject

  Het zonnepanelenproject van de gemeente Heumen is voortvarend van start gegaan. Sinds de openstelling in september hebben de eigenaren van 340 woningen zich al aangemeld om zonnepanelen op de daken van hun woningen te laten plaatsen.

 • Oproep: deel uw filmpje met ons!

  Tijdens haar Nieuwjaarsspeech begin van dit jaar riep onze burgemeester alle inwoners van de gemeente Heumen op om filmpjes te maken en te delen. “Niet alleen vanuit het gemeentehuis worden zaken geregeld en kansen waargemaakt. Wij zijn juist zo blij met ideeën vanuit onze inwoners zelf. Zij bedenken dingen en voeren deze vaak ook nog uit. Zo houden we onze gemeente een fijne plaats om in te wonen”, alsdus burgemeester Marriët Mittendorff. Tijdens het Nieuwjaarsfeest in januari 2019 willen we een compilatie laten zien van filmpjes waarin initiatieven van inwoners centraal staan. Daarom doen we nu een oproep aan u!

 • Oproep: maak afspraken over vuurwerk in uw buurt

  Begin het nieuwe jaar goed. Ook u kunt met uw buren een bijdrage leveren aan een veilige en gezellige jaarwisseling. Heeft u daarbij ondersteuning van de gemeente nodig? Wij helpen graag!

 • 8 tot 12 november: A73 afgesloten vanaf oprit Malden

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt van de snelweg A73. Hierdoor is de A73 tussen oprit (3) Malden en knooppunt Rijkevoort in de richting van Venlo afgesloten voor al het verkeer van vrijdag 9 november (vanaf 21.00 uur) tot maandag 12 november (tot 06.00 uur).

 • Lintjes in 2018

  De jaarljkse Lintjesregen vond dit jaar plaats op donderdag 26 april ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Daarbij zijn 8 onderscheidingen toegekend in onze gemeente. Maar ook buiten de traditionele Lintjesregen om worden lintjes uitgereikt, zoals bij de bijzondere gelegenheid van de heer van Eck en mevrouw Fogelberg.

 • Donkere Dagen offensief: avondje weg? Licht aan, deur op slot!

  In de wintermaanden slaan inbrekers vaker hun slag. Politie en gemeente zijn in deze Donkere Dagen daarom extra alert. De politie controleert de komende weken intensiever op plekken waar criminelen vaker toeslaan. Zelf kunt u ook iets doen. De gemeente geeft u daarom de komende weken op deze pagina preventietips om het inbrekers niet te makkelijk te maken. Doet u mee?

 • Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

  Bent u benieuwd hoe de gemeenteraad werkt? Waarover de gemeenteraad vergadert en waarom? Geef u dan op als gast voor de raadsvergadering van donderdag 29 november.

 • Weekmarkt in Malden

  Elke donderdag vindt de markt plaats van 08.00 tot 12.00 uur. De markt kenmerkt zich door verse waren. Verschillende kramen zijn daar te vinden, zoals een bakker, een kaasspecialist, groenten- en fruitkraam, visboer en bloemen- en plantenkraam. Sinds kort staat er ook een notenboer. Tot ziens op de markt!

 • Hard gewerkt tijdens de Natuurwerkdag!

  Zaterdag 3 november is er hard gewerkt in de natuurgebieden in de gemeente Heumen tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Dit is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland.

 • Koninklijke onderscheiding mevrouw Fogelberg

  Afgelopen vrijdag (2 november) heeft mevrouw T.C. Fogelberg uit Overasselt in Amsterdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, uit handen van burgemeester Mittendorff. Ze is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Rookvrij opgroeien in gemeente Heumen

  Oktober is de maand van het stoppen met roken. Dit is aanleiding voor de gemeente Heumen om in samenwerking met andere organisaties een start te maken met een bredere aanpak: kinderen rookvrij laten opgroeien en het blijven stimuleren van stoppen met roken.

 • Afstemming welzijn, wonen en zorg: 15 jaar Werkconferentie

  Ruim 20 organisaties op het gebied van welzijn, wonen en zorg kwamen op 25 oktober bij elkaar om samen te spreken over een betere ondersteuning voor kwetsbare inwoners van onze gemeente. Tijdens deze werkconferentie ‘Afstemming welzijn, wonen en zorg’, die twee keer per jaar plaats vindt, kozen de deelnemers de thema’s waarmee ze in 2019 gezamenlijk aan de slag gaan. Dit jaar was het vijftien jaar geleden dat de werkconferentie gestart is. Een mooi moment om stil te staan bij wat we in al die jaren op gebied van samenwerken bereikt hebben.

 • Burgemeester samen met brandweer op kraamvisite

  Burgemeester Mittendorff heeft afgelopen week in het kader van de Nationale Brandpreventieweken een wel heel bijzondere kraamvisite afgelegd. De ouders van pasgeboren tweeling Nicky en Max uit Nederasselt werden verrast met een speciaal ‘Brandweerkoffertje’.

 • Loket Duurzaam Wonen Plus voor gratis advies en informatie

  Wilt u advies over te nemen duurzaamheidsmaatregelen aan uw woning of pand? Kom dan langs bij het Loket Duurzaam Wonen Plus!

 • ‘Daarom niet in het riool’!

 • Tiny houses geplaatst aan Droogsehof

  Vorige week werden de 18 Tiny Houses geplaatst aan de Droogsehof in Malden. Naar verwachting worden de eenpersoonswoningen in december opgeleverd. Voor meer informatie over deze tijdelijke huurwoningen gaat u naar www.droogsehof.nl.  

 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids

  Begin deze maand viel bij alle inwoners de gemeentegids Heumen 2018-2019 op de mat. Is het u opgevallen hoeveel mooie foto’s van onze gemeente in deze gids staan? Deze zijn allemaal gemaakt door inwoners die afgelopen zomer meededen aan de fotowedstrijd. Akse Media BV, uitgever van de gemeentegids, stelde VVV-cadeaubonnen beschikbaar voor de drie mooiste of origineelste foto’s. Woensdag 24 oktober overhandigde burgemeester Mittendorff tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen.

 • Meerjarenbegroting 2019-2022

  Het college van de gemeente Heumen heeft de meerjarenbegroting voor de periode 2019-2022 aangeboden aan de gemeenteraad. In de begroting is het beleid van de gemeente opgenomen zoals verwoord in het coalitieakkoord “Samen sterk en duurzaam”. Op dinsdag 6 november staat de begroting 2019 op de agenda van de gemeenteraad.

 • Nog resten drugsafval op Vosseneindseweg

  Op vrijdag 12 oktober kregen wij een melding van een bewoner van de Vosseneindseweg in Heumen. Hij gaf aan dat mensen ter hoogte van manege De Veerkracht last hebben van stank, keelpijn en hoofdpijn. Diezelfde middag zijn deskundigen van GGD Gelderland-Zuid, de brandweer en de burgemeester samen ter plaatse geweest. Er is geconstateerd dat er nog resten van het drugsafval liggen op de Vosseneindseweg. De resten bevinden zich in de goot langs de weg tussen de Tarhutseweg en de Donderbergweg. Die avond heeft een bedrijf de laatste resten met een speciaal reinigingsmiddel opgeruimd.

 • Spoor van chemicaliën na drugslozing

  Update 13.07 uur: Alle wegen die vanwege de drugsafvallozing afgesloten waren, zijn weer open. De resten van het drugsafval op de weg zijn nog wel te ruiken, maar deze zijn niet meer schadelijk.

  Oorspronkelijk bericht

  Aan de 61e straat Weezenhof is een vrachtwagentje gevonden met drugsafval. Er zijn sporen van lozing/lekkage in Nijmegen en Heumen. Er is sprake van stank. Politie en brandweer zijn gealarmeerd.

 • Praat en denk mee met de gemeenteraad

  De gemeenteraad wil u graag actief betrekken bij besluiten. Wilt u op de hoogte blijven van wat de gemeenteraad bespreekt? Installeer dan de app ‘Politiek Portaal’ op uw tablet.

 • Eigen geldplan maken met Startpunt Geldzaken

  Uw inkomsten en uitgaven eenvoudig online inzichtelijk krijgen? Via de site www.startpuntgeldzaken.nl/heumen kunt u gratis, anoniem en in eigen tempo een geldplan invullen. Dit plan kan helpen om uw geldzaken in balans te krijgen en te houden.

 • Sociale kaart: overzicht van organisaties en instellingen

  Heeft u vragen over wonen, werken, gezondheid, opvoeden en opgroeien, sport, activiteiten, mantelzorg of vrijwilligerswerk? Kijk op www.socialekaartheumen.nl en vindt de organisatie die u verder helpt!

 • Meld uw camera aan bij de politie

  Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

Archief

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden