Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Lintjesregen in Heumen

  (26-04-2017)

  Op woensdag 26 april vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Acht inwoners van de gemeente Heumen ontvingen een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere activiteiten voor de samenleving. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Mittendorff verraste hen, dit jaar voor het eerst, thuis of op locatie om de bijbehorende versierselen op te spelden.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer van der Weerden uit Malden

  (26-04-2017)

  Burgemeester Mittendorff speldde woensdagmiddag bij Bijzondere Gelegenheid op de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit Nijmegen, een Koninklijke Onderscheiding op bij de heer G.M. (Gerard) van der Weerden (65). Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten (1986-2017) als hoofd van de Proeftuin, een grote onderzoeksfaciliteit binnen het Institute for Water and Wetland Research (IWWR) van de Faculteit. 

 • Nieuw reisdocument? Maak ruim op tijd een afspraak!

  (24-04-2017)

  Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? U doet er verstandig aan om ruim op tijd online een afspraak te maken voor het aanvragen van een nieuw reisdocument. Op het moment is het door alle aanvragen erg druk aan de balie in ons gemeentehuis. Heeft u geen afspraak? Houd u er rekening mee dat u langer moet wachten

 • Dodenherdenking 4 mei

  (24-04-2017)

  Woensdag 4 mei aanstaande vindt in de Heilige Antonius Abt kerk in Nederasselt de jaarlijkse Dodenherdenking plaats waarbij we alle slachtoffers van oorlog en geweld herdenken. Om 18.30 uur begint de viering. Aansluitend is er een stille tocht naar het oorlogsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt. Burgemeester Mittendorff is bij de herdenking aanwezig. Alle inwoners van de gemeente Heumen zijn van harte welkom om aan te sluiten.

 • Zes dagen in de week afval wegbrengen naar milieustraten

  (24-04-2017)

  Onze gemeente is sinds 1 februari 2017 aangesloten bij het netwerk van regionale milieustraten van Dar. Dat betekent dat u van maandag tot en met zaterdag uw (grof) afval kunt wegbrengen.

 • ‘Voorjaarssnoei’ en onkruidbestrijding

  (24-04-2017)

  Het snoeiwerk in de gemeente wordt gedaan door DarGROEN!  Voor het onderhoud van het groen wordt er het hele jaar door gesnoeid. Nu het voorjaar is wordt er druk gesnoeid voor de goede vorm van struiken en planten.

 • Controle hondenbelasting van start

  (24-04-2017)

  Als u één of meer honden heeft, dient u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het wel eens vergeten. Van 2 mei tot 15 juli controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Nieuwe fietsroute langs Romeinse schatten

  (24-04-2017)

  Op 20 april is een bijzondere fietsroute geopend die u mee terugneemt naar de tijd van de Romeinen. In deze fietsroute van 49 kilometer zijn 28 plekken uit deze tijd met elkaar verbonden. Bij veel hotspots vindt u informatiepanelen en u komt onderweg prachtige 360 graden-animaties tegen waarmee u kunt rondkijken in het leven van toen. De fietsroute genaamd ‘Luxe achter de Limes’ is een samenwerking tussen de gemeenten Heumen, Nijmegen, Wijchen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. De provincie Gelderland deed een financiële bijdrage.

 • Nieuwe gft-containers

  (17-04-2017)

  De gemeente Heumen heeft besloten om alle gft-containers voor de zomer van dit jaar om te ruilen voor nieuwe gft-containers. De meeste van deze containers zijn namelijk al 23 jaar oud. De kans op scheuren van de containers tijdens het inzamelen van het gft-afval is daarom groot.

 • Dorpsdichter maakt samen met kinderen gedichten voor Dodenherdenking

  (17-04-2017)

  Marjolein Pieks, de dorpsdichter van de gemeente Heumen, heeft samen met leerlingen van basisschool Sint Joris uit Heumen en de Tandem uit Nederasselt gedichten gemaakt. Een aantal gedichten wordt voorgedragen door de kinderen zelf tijdens de herdenkingsdienst bij de Dodenherdenking op donderdag 4 mei 2017.

 • Aandacht voor onderzoek Burger Advies Raad

  (17-04-2017)

  De Burger Advies Raad (BAR) behartigt de belangen van alle inwoners van de gemeente Heumen en is een onafhankelijk adviesorgaan dat het college gevraagd en ongevraagd adviseert over alle maatschappelijke taken op het gebied van welzijn, wonen, zorg, werk en inkomen. De BAR Heumen is benieuwd naar de ervaringen van inwoners in onze gemeente met keukentafelgesprekken.

 • Aanvragen isolatiesubsidie nog tot eind april

  (14-04-2017)

  Het stookseizoen 2016-2017 loopt ten einde en heel veel mensen hebben aanspraak gemaakt op de regeling van de Rijksoverheid om hun woning beter te isoleren. De isolatiesubsidie ‘Energiebesparing Eigen Huis’, waarbij minstens twee maatregelen genomen moesten worden, is daarmee een groot succes. De keerzijde is dat de subsidiepot nu al bijna leeg is. Tot eind april kunt u nog een aanvraag indienen, daarna wordt de regeling stopgezet.

 • Burenruzie voorkomen

  (14-04-2017)

  Burenruzies komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur doet of heeft iets dat de andere buur stoort en als hinderlijk wordt ervaren. Bijvoorbeeld uw buurman die zijn bus voor uw huis parkeert, de buurjongen die harde muziek draait of de buurkinderen die luidruchtig spelen. Nu het weer lente is en we vaker naar buiten gaan, is het misschien wel hét moment om deze kleine irritaties bespreekbaar te maken. In dit bericht geven wij u tips.

 • Controle hondenbelasting

  (12-04-2017)

  Als u één of meer honden heeft, moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij aanschaf van een hond moet u zelf binnen 14 dagen aangifte doen. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, soms wordt het vergeten. Van 2 mei tot 15 juli controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Uitnodiging installatie burgemeester Mittendorff

  (10-04-2017)

  Donderdag 18 mei wordt mevrouw Marriët Mittendorff geïnstalleerd en beëdigd tot burgemeester van de gemeente Heumen. Van 20.00 tot 22.00 uur is er in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn een feestelijke receptie ter gelegenheid hiervan. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Melding in uw omgeving? Geef het gemakkelijk digitaal door!

  (10-04-2017)

  Door het jaar heen ontvangt de gemeente regelmatig meldingen van inwoners over problemen in de omgeving, zoals overlast van hondenpoep, losliggende stoeptegels, overvolle prullenbakken, een defecte straatlantaarn of een afgevallen tak. We zijn blij met deze betrokkenheid; u draagt daarmee bij aan het schoon en heel houden van uw buurt. U kunt uw melding vanaf nu nog eenvoudiger digitaal doorgeven via www.heumen.nl/meldingdoen.

 • Meld uw camera aan bij de politie

  (10-04-2017)

  Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

 • Bereikbaarheid gemeentehuis rondom feestdagen voorjaar

  (03-04-2017)

  Rond de feestdagen in het voorjaar gelden er andere openingstijden van het gemeentehuis. Hieronder leest u wanneer het gemeentehuis gesloten is.

 • Compostzakken als bedankje voor scheiden gft-afval

  (30-03-2017)

  De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag voor het scheiden van uw gft-afval. Hiervan kunnen we bijvoorbeeld compost maken en dat kunt u weer gebruiken in uw tuin of op uw balkon. Als bedankje voor het scheiden van uw gft-afval kunt u vanaf maandag 3 april twee compostzakken ophalen als u uw afval brengt op de milieustraat.

 • Marriët Mittendorff officieel benoemd als burgemeester van Heumen

  (15-03-2017)

  De benoeming van mevrouw Mittendorff als burgemeester van Heumen is officieel een feit. Marriët Mittendorff werd op 20 februari door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen. De installatie en beëdiging van mevrouw Mittendorff is voorzien op donderdagmiddag 18 mei 2017.

 • Update 2-3: Ook Europees onderzoek wijst uit dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is

  (02-03-2017)

  De Europese Commissie heeft al in juni 2016 het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) opdracht gegeven om de gezondheidsrisico’s te evalueren van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Op 28 februari jl. heeft het ECHA haar onderzoek gepubliceerd. De conclusie is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. Deze conclusie is in lijn met het eerdere onderzoek wat door het RIVM (in december 2016) is uitgevoerd.

 • Marriët Mittendorff voorgedragen als burgemeester gemeente Heumen

  (20-02-2017)

  Mevrouw Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt.

 • Update 16-2: Sporten op kunstgras met rubbergranulaat

  (16-02-2017)

  Het televisieprogramma Zembla heeft op 15 februari jl. naar aanleiding van onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam opnieuw aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden en mogelijke gezondheidsrisico's. In december 2016 heeft het RIVM hiernaar al onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is. De nieuwe informatie uit het onderzoek van de VU is voor het RIVM geen reden om het eerdere advies bij te stellen.

 • Onderhoudswerkzaamheden Gasunie in Malden

  (06-02-2017)

  Van 15 februari tot en met 5 mei 2017 gaat Gasunie in het park gelegen tussen de Groesbeekseweg, de Merellaan en volkstuinvereniging ‘De Heikant’ in Malden, werkzaamheden verrichten aan het gastransportnet. U kunt enige overlast hierdoor ervaren, wij vragen daarvoor uw begrip.

 • Aanvaring stuwcomplex Grave

  (25-01-2017)

  Zoals u via verschillende kanalen heeft gehoord is er op donderdagavond 29 december een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw beschadigd geraakt waarbij er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek.

 • Drooggevallen overs Maas niet betreden

  (13-01-2017)

  Vanwege de aanvaring bij de stuw van Grave is het op het moment levensgevaarlijk om de drooggevallen oevers van de Maas te betreden. Kom daarom niet voorbij de met afzetlint aangegeven ruimte. Er wordt handhavend opgetreden.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  (09-01-2017)

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

 • Aanvaring boot Thompsonbrug Grave

  (30-12-2016)

  De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december omstreeks 19.30 uur door een aanvaring beschadigd. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar: www.grave.nl. Ga naar: Info Gemeente Grave --> Nieuws.

 • 40 sollicitanten voor functie burgemeester

  (16-12-2016)

  Veertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Heumen. Het gaat om 17 vrouwen en 23 mannen. Dit maakte de Provincie Gelderland vrijdag 16 december bekend.

 • Waarnemend burgemeester bekend

  (07-12-2016)

  Mevrouw Marriët (G.M.) Mittendorff is met ingang van 1 januari 2017 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Heumen. Dit is woensdag 7 december bekend geworden.

 • Profielschets nieuwe burgemeester door gemeenteraad vastgesteld

  (08-11-2016)

  De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van maandag 7 november 2016 de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De profielschets is tijdens de vergadering besproken met de commissaris van de Koning, de heer Cornielje.

 • 7 november: profielschetsvergadering nieuwe burgemeester

  (31-10-2016)

  Maandagavond 7 november 2016 vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats in aanwezigheid van de commissaris van de Koning. Per 1 januari 2017 gaat burgemeester P. Mengde met pensioen. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, spreekt tijdens deze vergadering met de gemeenteraad over de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de procedure om tot benoeming van een nieuwe burgemeester te komen.

 • Subsidieregeling voor verwijderen van asbest in daken

  (08-02-2016)

  Wanneer u asbest in uw dak of daken heeft kunt u bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een tegemoetkoming krijgen bij het verwijderen van asbest.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden