Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

  (15-03-2018)

  De gemeente, ARN en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval).

 • Eigen geldplan maken met Startpunt Geldzaken

  (12-03-2018)

  U kunt vanaf vandaag uw inkomsten en uitgaven eenvoudig online inzichtelijk krijgen. De gemeente heeft zich namelijk aangesloten bij Startpunt Geldzaken, een product van het Nibud. Via de site www.startpuntgeldzaken.nl/heumen kunt u gratis, anoniem en in eigen tempo een geldplan invullen. Dit plan kan helpen om uw geldzaken in balans te krijgen en te houden.

 • Kom naar de uitslagenavond!

  (12-03-2018)

  Het gemeentehuis in Malden is woensdag 21 maart vanaf 21.00 uur dé plek om de uitslagen van de Heumense gemeenteraadsverkiezingen te horen. U bent van harte welkom!

 • ‘Laat de fietser in je los’: automobilist mag gratis e-bike proberen

  (12-03-2018)

  Slimopweg organiseert verschillende acties met als motto ‘Laat de fietser in je los’. Met de komst van drie nieuwe snelfietsroutes, waaronder het MaasWaalpad tussen Mook naar Nijmegen, wordt het de fietser gemakkelijk gemaakt om vlot, veilig en met voorrang van, naar en in Nijmegen te fietsen. Automobilisten kunnen drie weken lang een e-bike uitproberen. Fietsers maken kans op prijzen, waaronder een e-bike.

 • Bedankjes Basisschool de Regenboog

  (12-03-2018)

  Wat een geweldige verrassing! Kinderen van Basisschool de Regenboog stuurden ons een flinke envelop vol tekeningen en bedankjes. We ontvingen dit omdat we als gemeente in december de school uitnodigden om te komen schaatsen en in januari de theatergroep ‘Hakoena’ lieten optreden op hun school.

 • Gemeentehuis 19 maart gesloten tijdens lunch

  (08-03-2018)

  Op maandag 19 maart is het gemeentehuis in verband met een personeelsbijeenkomst gesloten tussen 12.00 – 13.30 uur. De receptie is dan ook niet telefonisch bereikbaar.

 • 21 maart verkiezingen: stempas in uw brievenbus

  (05-03-2018)

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd. De kandidatenlijst ontvangt u deze week.

 • Grote opkomst ondernemersavond

  (05-03-2018)

  Bijna 100 belangstellenden kwamen woensdagavond 28 februari naar Multicultureel Centrum Maldensteijn in Malden. Tijdens deze ondernemersavond stond het thema ‘communicatie, verbinden en samenwerken’ centraal. Drie medewerkers van de gemeente Heumen vertelden bevlogen over hun functie, waar ondernemers voor bij hen terecht kunnen en hoe zij te bereiken zijn.

 • Start bouw Sportcentrum Malden

  (26-02-2018)

  In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het bouwrijp maken van het terrein waarop straks het nieuwe Sportcentrum Malden gebouwd wordt. Afgelopen maandag is er stilgestaan bij de start van de bouw.

 • Opening Snelfietsroute (MaasWaalpad)

  (25-02-2018)

  Afgelopen vrijdag was het zo ver! Er werd gevierd dat een groot deel van de Snelfietsroute (MaasWaalpad) tussen Nijmegen, Malden, Mook en Cuijk afgerond is . Het gaat om het deel van de Bosweg in Malden tot en met de Middelweg in Molenhoek, er is hard gewerkt en het resultaat mag er wezen!

 • Opening Cooperpad in Malden

  (25-02-2018)

  Afgelopen zaterdag werd het vernieuwde Cooperpad in het bos Maldensvlak geopend. Het oude bord en de paaltjes zijn vernieuwd. Dat heeft de gemeente Heumen in nauwe samenwerking met Stichting LOL Malden gedaan. 

 • Stem op 21 maart!

  (19-02-2018)

  Op 21 maart mag u naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt die dag wie u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Heumense gemeenteraad. Uw persoonlijke stempas is inmiddels bij u thuisbezorgd.

 • Politiek ver van uw bed? Geef u op als Gast van de Raad!

  (12-02-2018)

  De gemeenteraad van Heumen start met een nieuw initiatief waarbij u tijdens de raadsvergadering ‘Gast van de Raad’ kan zijn! Bent u als inwoner van de gemeente Heumen of andere belangstellende benieuwd hoe de gemeenteraad werkt? Waarover de gemeenteraad vergadert en waarom? Geef u dan op als gast voor de raadsvergadering van 22 februari.

 • Afwijkende openingstijden balie ‘Bouwen, Milieu en Leefomgeving’

  (15-01-2018)

  De bouwtaken zijn vanaf 1 januari 2018 naar de Omgevingsdienst Regio Nijmegen gegaan. Het gaat hier om de BRIKS-taken (Bouw, Reclame, Inrit, Kap en Sloop). U kunt voor aantal zaken nog bij de balie in het gemeentehuis in Malden terecht. In de periode 18 januari tot en met 21 maart heeft deze balie afwijkende openingstijden. Deze leest u in dit bericht.

 • Frank de Wildt Vrijwilliger van het Jaar 2017

  (11-01-2018)

  Tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Heumen werd Frank de Wildt uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar. Frank zet zich in voor het Dorpshuis Ons Huis in Nederasselt, sportvereniging Diosa en is actief lid bij carnavalsvereniging de Wielwaoiers. Hij ontving onder andere een cheque van € 500, te besteden aan een lokaal maatschappelijk doel naar keuze.

 • Stap dichterbij Zonnepanelentraject

  (10-01-2018)

  De commissies Grondgebied en Financiën spraken gisteren (9 januari) samen  over het gemeentelijke zonnepanelenproject. Ze waren positief over dit project waarbij zonnepanelen bereikbaar zijn voor iedereen in de gemeente Heumen.

 • Integraal huisvestingsplan 2017 – 2032

  (22-12-2017)

  De gemeente Heumen werkte afgelopen maanden samen met de schoolbesturen Conexus en SPO Condor aan een integraal huisvestingsplan voor alle scholen in de gemeente Heumen. In dit plan spreken de partijen de ambitie uit om toekomstbestendige, kwalitatief goede onderwijshuisvesting te realiseren voor de Regenboog, Komeet, Zilverberg, St. Joris, Tandem, Vuurvogel en de Tovercirkel. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Prioriteit wordt gegeven aan onderwijshuisvesting in Malden-Oost.

 • Subsidie voor buurt- en dorpshuizen

  (18-12-2017)

  Beheert u een buurt- of dorpshuis en wilt u uw gebouw rolstoeltoegankelijk maken? Of wilt u maatregelen nemen die energie besparen of opwekken? Of wilt u verbouwen om nieuwe activiteiten in uw dorpshuis mogelijk te maken? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland.

 • Gemeente klaar voor bestrijden gladheid

  (11-12-2017)

  De winter komt eraan en als de weersvoorspellingen aangeven dat het glad wordt gaat de gemeente Heumen zo snel mogelijk strooien. We strooien op de hoofdwegen, fietspaden, schoolroutes en ontsluitingswegen. Ook worden openbare gebouwen zoals het gemeentehuis toegankelijk gehouden. In dit bericht geven wij u extra informatie over het strooien en wat u zelf kunt doen aan de gladheid.

 • Woonvisie ‘Prettig wonen in een groene en landelijke gemeente’ klaar

  (11-12-2017)

  In de woonvisie worden de doelstellingen op het gebied van wonen beschreven. De woonvisie is in opdracht van de gemeente Heumen en woningcorporatie Oosterpoort tot stand gekomen. Donderdag 14 december wordt het stuk behandeld in de raad.

 • Herinrichting pleintje aan Rozenstraat

  (06-12-2017)

  Maandagavond 30 november hebben bewoners uit de omgeving van het pleintje aan de Rozenstraat in Malden met medewerkers van de gemeente gesproken over de voorgenomen herinrichting van dit plein. Hieronder treft u het verslag van die avond en de aangepaste definitieve tekening.

 • Wat is uw informatiebehoefte?

  (29-11-2017)

  Als gemeente communiceren wij over veel verschillende onderwerpen, op allerlei manieren. We willen graag van u weten wat u daarvan vindt. Over welke onderwerpen wilt u meer weten? Bezoekt u vaak onze website? Of leest u de informatie liever op de gemeentepagina in VIA Heumen? Wat gaat er goed en wat kan beter?

 • Sociale kaart: overzicht van organisaties en instellingen

  (12-10-2017)

  Heeft u vragen over wonen, werken, gezondheid, opvoeden en opgroeien, sport, activiteiten, mantelzorg of vrijwilligerswerk? Kijk op www.socialekaartheumen.nl en vindt de organisatie die u verder helpt!

 • Klimaatneutraal Heumen 2050

  (18-09-2017)

  De gemeente Heumen heeft de ambitie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De gemeenteraad heeft heel bewust unaniem hiervoor gekozen. Om in 2050 geen negatieve bijdrage aan het klimaat te leveren, moet Heumen flinke stappen zetten en is een versnelling van energiebesparing en duurzame energieopwekking noodzakelijk. Hoe de gemeenteraad zich dat voorstelt, is begin 2017 vastgelegd in de "Routekaart klimaatneutraal Heumen 2050".

 • Meld uw camera aan bij de politie

  (31-07-2017)

  Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u één of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Laat het de politie weten. Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller zij kan werken aan het oplossen van misdrijven.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  (09-01-2017)

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

 • Subsidieregeling voor verwijderen van asbest in daken

  (08-02-2016)

  Wanneer u asbest in uw dak of daken heeft kunt u bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een tegemoetkoming krijgen bij het verwijderen van asbest.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden