Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Voorkom heling: weet wat u koopt

  (20-03-2017)

  Dieven verdienen geld aan de verkoop van gestolen spullen. Het illegaal kopen en verkopen van gestolen spullen noemen we heling. In dit bericht leest u wat u kunt doen om heling te voorkomen, waardoor inbraak en diefstal voor de dief niet meer aantrekkelijk zijn.

 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezing Gemeente Heumen

  (20-03-2017)

  Op 15 maart kon u bij één van de acht stembureaus in de gemeente Heumen uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Velen van u hebben dit ook gedaan. VVD is met 24,3% van de stemmen in Heumen als grootste partij uit de bus gekomen.

 • Meld u aan voor de Berichtenbox MijnOverheid

  (20-03-2017)

  De gemeente Heumen is sinds vorig jaar aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. Via de Berichtenbox attendeert de gemeente inwoners op het verstrijken van de geldigheidstermijn van hun reisdocument. Verloopt uw reisdocument in juni of juli? Dan ontvangt u binnenkort een herinneringsbrief.

 • Goede nieuwe locatie voor bibliotheek Malden

  (20-03-2017)

  Na een lange tijd van voorbereiding is het zover: op maandag 27 maart opent de bibliotheek Malden feestelijk haar deuren op de nieuwe locatie in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

 • Onderhoudswerkzaamheden door Dar

  (20-03-2017)

  Sinds enkele jaren pakt Dar het beheer van groen op een andere manier aan. Eerder werd er gewerkt op ‘aantallen’, bijvoorbeeld twee keer per jaar een haag knippen. Nu werkt Dar op ‘beeldkwaliteit’, dit zorgt voor een beter resultaat van het groen.

 • College bezoekt Vintage and More in Malden

  (20-03-2017)

  Het college van de gemeente Heumen bezoekt regelmatig lokale bedrijven en organisaties om zich te laten informeren over actuele thema’s en nieuwe ontwikkelingen. Deze keer was kringloopwinkel ‘Vintage and More’ in Malden aan de beurt.

 • Marriët Mittendorff officieel benoemd als burgemeester van Heumen

  (15-03-2017)

  De benoeming van mevrouw Mittendorff als burgemeester van Heumen is officieel een feit. Marriët Mittendorff werd op 20 februari door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen. De installatie en beëdiging van mevrouw Mittendorff is voorzien op donderdagmiddag 18 mei 2017.

 • Inwoners uit de gemeente Heumen planten fruitbomen

  (13-03-2017)

  In november 2016 deed de gemeente een oproep aan inwoners in het buitengebied om hoogstamfruitbomen aan te planten in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Ongeveer 10 huishoudens in onze gemeente hebben hier positief op gereageerd en doen hieraan mee. Afgelopen vrijdag (10 maart) kregen zij uit handen van wethouder Henk van den Berg deze bomen uitgereikt.

 • Herontwikkeling werklandschap Overasselt

  (13-03-2017)

  Het bestemmingsplan ‘Werklocaties Overasselt’ biedt ruimte aan drie hectare bedrijfskavels en aan een organisatie met een maatschappelijke functie. Omdat voor de kavels op het bedrijventerrein nog te weinig belangstelling bleek te bestaan, is er gekozen voor een andere opzet. In dit bericht informeren wij u hierover.

 • Goed idee voor uw buurt? Doe mee voor 1 april!

  (13-03-2017)

  Wonen in een fijne buurt waar het goed leven is, dat willen we allemaal. Als u samen met uw straat- of buurtgenoten een mooi initiatief bedenkt om de leefbaarheid van uw buurt of dorp te verbeteren, kunt u daar ondersteuning of geld voor krijgen van de gemeente. U heeft nog tot 1 april de tijd om uw idee in te dienen.

 • Voorzichtig rijden bij paddentrek Overasselt

  (13-03-2017)

  Zo rond deze tijd begint de jaarlijkse paddentrek. Met name in Overasselt trekken padden en kikkers naar het water om zich voort te planten. Om de dieren te beschermen zijn borden geplaatst bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan (bij de Meerestraat). Als u hier passeert rijdt u dan alstublieft rustig. Dit geldt met name na zonsondergang.

 • Nieuwe Heumenaren ondertekenen participatieverklaring

  (09-03-2017)

  Op donderdag 9 maart ondertekenden 15 nieuwe Nederlanders in de gemeente Heumen op het gemeentehuis een zogenaamde participatieverklaring. Hiermee sloten ze vier workshops af over de basisprincipes van de Nederlandse samenleving. Wethouder Ellen de Swart reikte de verklaringen officieel uit.

 • Aandacht voor buurtinitiatieven in Topic

  (06-03-2017)

  Afgelopen weekend viel het regiomagazine Topic in uw brievenbus. In het gemeentelijk katern dit keer aandacht voor drie geslaagde initiatieven die afgelopen jaar in de gemeente van start zijn gegaan: het taal- en cultuurcafé in Malden, de theatershow van popkoor Springtime uit Malden en een project van basisschool De Tandem in Nederasselt om (eenzame) ouderen te betrekken bij het onderwijs. Zij wonnen hiermee de prijsvraag ‘De Vonk van Heumen’.

 • Update 2-3: Ook Europees onderzoek wijst uit dat sporten op kunstgras met rubbergranulaat veilig is

  (02-03-2017)

  De Europese Commissie heeft al in juni 2016 het Europees Chemicaliën Agentschap (ECHA) opdracht gegeven om de gezondheidsrisico’s te evalueren van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Op 28 februari jl. heeft het ECHA haar onderzoek gepubliceerd. De conclusie is dat mensen veilig kunnen sporten op kunstgrasvelden die ingestrooid zijn met rubbergranulaat. Deze conclusie is in lijn met het eerdere onderzoek wat door het RIVM (in december 2016) is uitgevoerd.

 • Voorkom wachten, maak een afspraak

  (27-02-2017)

  De winterperiode loopt langzaam ten einde en misschien maakt u al plannen voor de zomervakantie. Als u naar het buitenland op vakantie gaat heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Maak hiervoor een afspraak. U wordt dan op de afgesproken tijd geholpen en hoeft niet (lang) te wachten.

 • Marriët Mittendorff voorgedragen als burgemeester gemeente Heumen

  (20-02-2017)

  Mevrouw Marriët Mittendorff wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heumen. Dat heeft de gemeenteraad tijdens een extra openbare raadsvergadering op maandag 20 februari bekendgemaakt.

 • Update 16-2: Sporten op kunstgras met rubbergranulaat

  (16-02-2017)

  Het televisieprogramma Zembla heeft op 15 februari jl. naar aanleiding van onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam opnieuw aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden en mogelijke gezondheidsrisico's. In december 2016 heeft het RIVM hiernaar al onderzoek gedaan en geconcludeerd dat het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar is. De nieuwe informatie uit het onderzoek van de VU is voor het RIVM geen reden om het eerdere advies bij te stellen.

 • Onderhoudswerkzaamheden Gasunie in Malden

  (06-02-2017)

  Van 15 februari tot en met 1 mei 2017 gaat Gasunie in het park gelegen tussen de Groesbeekseweg, de Merellaan en volkstuinvereniging ‘De Heikant’ in Malden, werkzaamheden verrichten aan het gastransportnet. U kunt enige overlast hierdoor ervaren, wij vragen daarvoor uw begrip.

 • Aanvaring stuwcomplex Grave

  (25-01-2017)

  Zoals u via verschillende kanalen heeft gehoord is er op donderdagavond 29 december een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw beschadigd geraakt waarbij er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek.

 • Drooggevallen overs Maas niet betreden

  (13-01-2017)

  Vanwege de aanvaring bij de stuw van Grave is het op het moment levensgevaarlijk om de drooggevallen oevers van de Maas te betreden. Kom daarom niet voorbij de met afzetlint aangegeven ruimte. Er wordt handhavend opgetreden.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  (09-01-2017)

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

 • Aanvaring boot Thompsonbrug Grave

  (30-12-2016)

  De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december omstreeks 19.30 uur door een aanvaring beschadigd. Voor het laatste nieuws verwijzen wij u naar: www.grave.nl. Ga naar: Info Gemeente Grave --> Nieuws.

 • 40 sollicitanten voor functie burgemeester

  (16-12-2016)

  Veertig belangstellenden hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in de gemeente Heumen. Het gaat om 17 vrouwen en 23 mannen. Dit maakte de Provincie Gelderland vrijdag 16 december bekend.

 • Waarnemend burgemeester bekend

  (07-12-2016)

  Mevrouw Marriët (G.M.) Mittendorff is met ingang van 1 januari 2017 benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Heumen. Dit is woensdag 7 december bekend geworden.

 • Profielschets nieuwe burgemeester door gemeenteraad vastgesteld

  (08-11-2016)

  De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van maandag 7 november 2016 de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. De profielschets is tijdens de vergadering besproken met de commissaris van de Koning, de heer Cornielje.

 • 7 november: profielschetsvergadering nieuwe burgemeester

  (31-10-2016)

  Maandagavond 7 november 2016 vindt er een bijzondere raadsvergadering plaats in aanwezigheid van de commissaris van de Koning. Per 1 januari 2017 gaat burgemeester P. Mengde met pensioen. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje, spreekt tijdens deze vergadering met de gemeenteraad over de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de procedure om tot benoeming van een nieuwe burgemeester te komen.

 • Subsidieregeling voor verwijderen van asbest in daken

  (08-02-2016)

  Wanneer u asbest in uw dak of daken heeft kunt u bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een tegemoetkoming krijgen bij het verwijderen van asbest.

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden