Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • De Vierdaagse komt eraan!

  Het is bijna zover: van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli vindt de 103e editie van de Vierdaagse plaats! Ook wij maken ons op voor het grootste wandelevenement van het jaar. Via deze website houden wij u op de hoogte van de feestelijkheden. Ook vindt u hier informatie over de bereikbaarheid.

 • Dagje uit of op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

  Op woensdag 19 juni 2019 wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. Zelf kun u ook veel doen door het inbrekers moeilijker te maken.

 • Mijlpaal in zonnepanelenproject

  Het zonnepanelenproject in onze gemeente verloopt voorspoedig. Op 20 juni werd op het dak van de familie Omar uit Malden de 125ste zonnepaneleninstallatie geplaatst. Dan zijn felicitaties op zijn plaats. Wethouder Leo Bosland overhandigt een bos bloemen aan de hele familie!

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo

  Eind juni is het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van start gegaan. Bureau I&O Research voert het onderzoek voor meerdere gemeenten in de regio Nijmegen uit. Door middel van een vragenlijst worden inwoners gevraagd naar hun ervaringen met de hulp en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), zoals hulp bij het huishouden, een woningaanpassing, een rolstoel, dagbesteding of begeleiding. Met de resultaten van het onderzoek wil de gemeente de hulp en ondersteuning verbeteren.
   

 • Maatregelen tegen wateroverlast en hittestress

  Voorkomen dat we natte voeten krijgen, zorgen dat de natuur niet uitdroogt en voorkomen dat mensen zuchten onder de hitte: dat zijn de drie grote uitdagingen waar we door klimaatverandering steeds meer mee te maken krijgen. Onze regio gaat die uitdagingen aan met een reeks maatregelen.

 • Enthousiaste vrijwilligers, daar hebben we nooit genoeg van!

  Sportactiviteiten, culturele evenementen, natuurbeleving en hulpprojecten: er gebeurt van alles in de gemeente Heumen. Allemaal dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Er is altijd behoefte aan nieuwe mensen. Help je mee? HIeronder staan enkele vacatures uitgelicht. Een compleet overzicht staat op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/heumen

 • Veteranendag in de gemeente Heumen

  Vrijdag 21 juni heeft burgemeester Mittendorff veteranen uit de gemeente Heumen in het zonnetje gezet om ze te eren en te bedanken voor hun inzet, in dienst van de vrede.

 • Landelijk noodnummer 112 weer bereikbaar

  Het landelijk noodnummer 112 is weer bereikbaar. Bij spoed bel 112. Geen spoed, wel politie bel 0900-8844. De alternatieve noodnummers die tijdens de storing zijn gecommuniceerd zijn weer uit de lucht. 

 • In contact met u via een digitaal platform

  In het najaar starten wij met een zogenaamd ‘digitaal platform’ om nog beter en meer met u te communiceren. Natuurlijk blijven de bijeenkomsten waar we u graag ‘live’ ontmoeten ook bestaan maar we zien dit platform als een extra middel om u te bereiken.

 • Stichting Taxus Taxi haalt taxussnoeisel gratis op

  Uw tuin snoeien én een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Sinds deze maand haalt Taxus Taxi taxussnoeisel gratis op aan huis. De gemeente en Dar ondersteunen Stichting Taxus Taxi.

 • Gft-afval in de zomer

  Door de hitte van de zomer kan overlast en stank ontstaan bij gft-afval. In dit artikel geeft Dar u tips om dit te voorkomen.

 • Woensdag 3 juli: feestelijke 4Dorpentocht

  Wilt u meedoen aan een gezellig trainingsmoment voor de Vierdaagse? Of loopt u geen Vierdaagse maar wilt u er wel van proeven? Doe dan mee met onze 4Dorpentocht! Een gezellige wandeltocht langs onze vier prachtige dorpen. De tocht is voor iedereen; jong en oud.

 • Donderdag 11 juli: bijeenkomst voor Heumense lopers

  Woont u in de gemeente Heumen en loopt u dit jaar de Vierdaagse mee? Dan nodig u wij uit voor een gezellig samenzijn op donderdagavond 11 juli van 20.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis.

 • Win mooie prijzen met uw foto voor de gemeentegids

  Voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar verschijnt organiseert de gemeente Heumen samen met uitgever Akse Media een fotowedstrijd. De beste foto wordt geplaatst op de cover van de gemeentegids en er zijn mooie prijzen te winnen!

 • Wie verdient een lintje in 2020?

  Kent u iemand die zich al vele jaren inzet binnen onze gemeenschap? Bijvoorbeeld door jarenlang vrijwilligerswerk of een opvallende prestatie op het werk. Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, of ‘lintje’, voor de Lintjesregen 2020. Houdt u er rekening mee dat uw aanvraag uiterlijk 15 juli bij ons binnen moet zijn.

 • Komt u ook naar de landschapsconferentie?

  Op dinsdagavond 25 juni vindt de jaarlijkse landschapsconferentie plaats. U bent daarbij van harte welkom. We zijn te gast op boerencamping ‘de Eikelaar’ in Overasselt. Deze wordt gerund door Alwin en Bernadette van Raaij, gastheer van het landschap.

 • Goed idee, doe mee!

  Heeft u deze poster al gespot in uw buurt? De poster hoort bij de vernieuwde campagne 'Goed idee, doe mee!'. Hiermee willen we goede buurtinitiatieven stimuleren. Als inwoner weet u namelijk als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Laat het horen! Wij ondersteunen uw idee graag in de vorm van geld of hulp.

 • Bestrijding eikenprocessierups

  In de komende periode kan er (weer) overlast ontstaan door de eikenprocessierups. Om deze overlast zo veel mogelijk te beperken, wordt er preventief gespoten.

 • Loket Duurzaam Wonen Plus 2 weken op vakantie

  Om de batterij op te laden is Loket Duurzaam Wonen Plus 2 weken gesloten van 17 juni tot en met 1 juli 2019. Met hernieuwde energie gaan we weer van start vanaf 2 juli.

 • Goed idee, doe mee!

  Hulp en geld voor goede ideeën van inwoners

  Heeft u deze poster al gespot in uw buurt? De poster hoort bij de vernieuwde campagne 'Goed idee, doe mee!' Hiermee willen we goede buurtinitiatieven stimuleren. Als inwoner weet u namelijk als geen ander waaraan uw buurt moet voldoen om er prettig te kunnen wonen en leven. Heeft u samen met buurtgenoten een goed idee om uw buurt nog leuker te maken? Laat het horen! Wij ondersteunen uw idee graag in de vorm van geld of hulp.

 • Kunt u niet meer inloggen met DigiD?

  Heeft uw computer of mobiel apparaat een verouderd besturingssysteem, dan kunt u vanaf 13 mei niet meer inloggen bij Mijnoverheid.nl en andere websites waarvoor DigiD vereist is. U kunt dit oplossen door een update van uw software uit te voeren.

 • Uitslag Europese Verkiezingen

  Op donderdag 23 mei ging Nederland naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen. In alle lidstaten zijn de stemmen gesteld. In dit bericht vindt u de uitslagen van de Europese Verkiezingen voor Heumen.

 • Kinderen DenkTank vragen aandacht voor de bijen!

  Burgemeester Marriët Mittendorff werd op donderdag 16 mei verrast door kinderen van de KinderDenkTank. Jack en Finn boden haar een zakje met gratis bloemzaden aan om uit te zaaien. Deze wilde bloemen zijn nodig om bijen en andere insecten die het moeilijk hebben te ondersteunen.

 • Informatiebijeenkomsten 'Energie in de wijk'

  Als huiseigenaar wilt u graag prettig en energiezuinig wonen. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren. Of door zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. De gemeente Heumen wil woningeigenaren helpen om hun huis energiezuiniger te maken en om zelf duurzame energie op te wekken. Daarom organiseert de gemeente in 2019 in elke wijk en in elk dorp een info-avond over ‘Energie in de wijk’ of ‘Energie in het Dorp’.

 • Opkomst Heumen Europese Verkiezingen

  Donderdag 23 mei kon u uw stem uitbrengen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. In totaal brachten 6.613 mensen hun stem uit in de gemeente Heumen. De volledige verkiezingsuitslagen vindt u zondagavond 26 mei om 23.00 uur op www.heumen.nl/verkiezingen. Dan zijn alle stemlokalen in Europa gesloten.

 • Belangrijk bericht voor reizigers met een rolstoel

  Zit u in een rolstoel en reist u met een vervoerder, zoals bijvoorbeeld Avan? Dan is deze informatie belangrijk voor u als u zittend in uw rolstoel wordt vervoerd.

 • Concept huisvestingsverordening ter inzage

  Onze gemeente maakt deel uit van de woningmarktregio Arnhem-Nijmegen. In deze regio worden alle vrijkomende woningen van woningcorporaties onder een huur van € 720,42 op dezelfde manier verdeeld. De regels hiervoor zijn opgenomen in de zogenaamde ‘huisvestingsverordening’. Deze is sinds 2016 in elk van de 17 regiogemeenten vastgesteld en in werking getreden. Omdat de verordening voor 4 jaar wordt vastgesteld, is er een nieuwe opgesteld en deze ligt vanaf 20 mei ter inzage. We willen hiermee een jarenlang goed werkende praktijk van regionale woonruimteverdeling voortzetten.

 • Lintjesregen 2019 gemeente Heumen

  Op 26 april 2019 heeft burgemeester Mittendorff tijdens de Lintjesregen aan drie inwoners van de gemeente Heumen een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Dat gebeurde dit jaar bij de gedecoreerden thuis of op locatie. Twee gedecoreerden zijn benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’ en één tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

 • Ontwerp Ruimtelijke Visie Duurzame Energie ter inzage

  Het ontwerp van de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie wordt ter inzage gelegd. In het ontwerp van de ruimtelijke visie wordt aangegeven waar de realisatie van duurzame energieopwekking (zoals windmolens en zonnevelden) in het buitengebied een plek kan krijgen en onder welke voorwaarden. Gedurende de periode van dinsdag 23 april tot dinsdag 4 juni 2019 kan iedereen schriftelijk of per email zijn of haar reacties en ideeën over het ontwerp naar voren brengen. Dit wordt een zienswijze genoemd.

 • Gemeente ondersteunt makers op weg naar onderscheidende lokale producten

  Kort geleden presenteerden de gemeenten Berg en Dal en Heumen, ZLTO Rijk van Nijmegen en Harm’s Hoeve tijdens de inspiratiesessie ‘Local Food Inspiration’ diverse activiteiten voor makers uit de gemeenten Berg en Dal en Heumen om hun product (idee) aan te scherpen of op te schalen.

 • Nieuwe ambtsketen

  Sinds 18 april heeft onze gemeente een nieuwe ambtsketen. De vorige was wat rommelig, niet meer representatief en de draagbaarheid liet wat te wensen over vond het toen zittende college. Daarom zijn een aantal edelsmeden gevraagd een offerte te maken voor een nieuwe. Kunstenares Charlotte Rombouts-Arens was degene die het meest aansprekende ontwerp heeft voorgelegd en maakte de nieuwe keten met een prachtig resultaat!

 • Uitslag verkiezing Provinciale Staten 2019

  De stemmen van de Provinciale Statenverkiezingen zijn geteld. De VVD is als grootste partij uit de bus gekomen. In dit bericht vindt u de voorlopige uitslag voor Heumen.

 • Uitslag verkiezing Waterschap 2019

  De stemmen voor de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Rivierenland zijn bekend. Water Natuurlijk is in Heumen de grootste partij. Hieronder ziet u de voorlopige uitslag voor de Waterschapsverkiezing in Heumen.

 • Volg Heumen op Facebook en Twitter!

  Wilt u snel op de hoogte zijn van het nieuws van de gemeente Heumen? Volg ons dan op Facebook en Twitter. Hier vindt u onder andere nieuwsberichten, aankondigingen van bijeenkomsten, informatie over aangepaste openingstijden en andere interessante onderwerpen. U kunt ook naar ons reageren.

 • Fietsen in onze gemeente

  Wij willen dat de dorpen en voorzieningen in onze gemeente goed bereikbaar zijn en blijven voor al het verkeer. In het bijzonder voor de fiets. Ook willen wij het fietsverkeer maximaal stimuleren. De bereikbaarheid en veiligheid voor het langzame verkeer staat voorop! Daarom maakten wij een fietsplan. Vanuit dit fietsplan werden afgelopen jaren al verschillende maatregelen uitgevoerd. In 2019 gaan we hiermee verder. Benieuwd naar welke maatregelen gepland staan in 2019? Ga dan naar www.heumen.nl/fietsen.

 • Het Gemeente Nieuws niet ontvangen?

  Sinds dit jaar staat onze gemeentepagina in Hét Gemeente Nieuws. Hét Gemeente Nieuws verschijnt ieder weekend in uw brievenbus. De krant wordt bezorgd bij alle huishoudens in de gemeente Heumen zonder nee/nee sticker. Hierbij kan altijd iets fout gaan. Heeft u Hét Gemeente Nieuws niet ontvangen? Neem dan contact op met de verspreider. Alleen dan kan uw bezorgklacht opgelost worden. 

 • Felicitaties voor eerste zonnepanelen in Overasselt

  Ook in Overasselt zijn in het kader van het zonnepanelenproject de eerste panelen geplaatst. Dan zijn felicitaties uiteraard op zijn plaats. Wethouder Leo Bosland overhandigt een bos bloemen aan bewoonster Carolien Kroes.

 • Meld signalen van ondermijnende criminaliteit

  Ondermijnende criminaliteit komt steeds vaker voor. Ook u kunt daar bewust of onbewust mee in aanraking komen. Criminelen hebben namelijk andere mensen nodig om hun activiteiten uit te kunnen voeren. Zij verdienen veel geld op een oneerlijke manier. De samenleving wordt hierdoor verzwakt. Als inwoner voelt u zich daardoor niet veilig meer.  Bij de aanpak hiervan is ook uw hulp heel hard nodig. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het. Altijd.

 • Waar komen de windmolens?

  Een energielandschap tussen de A73 en het Maas-Waalkanaal waar windmolens en zonnepanelen gecombineerd worden met natuur, landschap, recreatie en educatie. Dat is de belangrijkste uitkomst van alle gespreksrondes die eerder zijn gevoerd in de Energiecircussen en nu te vinden is in de conceptversie van de Ruimtelijke Visie Duurzame Energie gemeente Heumen. Dit document is te vinden op onze website: www.heumen.nl/energievisie.

 • Filmpje inwonersinitiatieven

  Wonen in een buurt waar het goed leven is? Dat willen we toch allemaal? De gemeente juicht initiatieven van inwoners dan ook van harte toe en wil deze ondersteunen. Dat eigen initiatief door inwoners vaak tot de mooiste resultaten leidt bewijst wel onderstaand filmpje.

 • Belastingtarieven 2019

  Op 20 december heeft de gemeenteraad de belastingverordeningen voor 2019 vastgesteld. Hieronder vindt u de belangrijkste wijzigingen in tarieven van de gemeentelijke belastingen en heffingen per 1 januari 2019.

 • Blijf op de hoogte!

  Op onze gemeentepagina in Hét Gemeente Nieuws vindt u iedere week de gemeentelijke nieuwsberichten en officiële bekendmakingen. U kunt de gmeentepagina natuurlijk ook digitaal bekijken. Wilt u ook op de hoogte blijven van wat de gemeente doet? Hieronder leest u waar u welke informatie snel en gemakkelijk kunt vinden. Zo zorgt u ervoor dat u niets mist. Dat is wel zo handig.

 • Energiecoöperaties Heumen zetten door in 2019

  Binnen de gemeente Heumen zijn twee burger-energiecoöperaties in oprichting, namelijk de Coöperatie Energiek Heumen en de Energie Coöperatie Heumen. Inwoners die geïnteresseerd zijn om bij te dragen of lid te worden, kunnen rechtstreeks contact opnemen met deze nieuwe organisaties voor meer informatie.

 • Verslag van vier keer Heumens Energiecircus

  De gemeente Heumen organiseerde in september en oktober 2018 vier bijeenkomsten rond grootschalige duurzame energieopwekking en de ruimtelijke impact daarvan. We reisden met de circustent van de organisatie Burgers Geven Energie naar alle dorpen van onze gemeente en nodigden alle inwoners uit om mee te denken. Centraal stonden vragen als: Hoe groot is onze Heumense energieopgave? Wat moeten we doen in en aan onze huizen en andere gebouwen om klimaatneutraal te worden? Waar is plek voor windmolens en zonnevelden en waar niet volgens u?

 • Vervolgtraject Energiecircus Heumen

  Tijdens vier avonden in september en oktober bezochten veel inwoners van de gemeente Heumen het rondreizende Energiecircus. De gemeente had haar inwoners gevraagd om mee te denken over een duurzame toekomst, speciaal over duurzame energie.

 • Lintjes in 2018

  De jaarljkse Lintjesregen vond dit jaar plaats op donderdag 26 april ter gelegenheid van de viering van Koningsdag op 27 april. Daarbij zijn 8 onderscheidingen toegekend in onze gemeente. Maar ook buiten de traditionele Lintjesregen om worden lintjes uitgereikt, zoals bij de bijzondere gelegenheid van de heer van Eck en mevrouw Fogelberg.

 • Meerjarenbegroting 2019-2022

  Het college van de gemeente Heumen heeft de meerjarenbegroting voor de periode 2019-2022 aangeboden aan de gemeenteraad. In de begroting is het beleid van de gemeente opgenomen zoals verwoord in het coalitieakkoord “Samen sterk en duurzaam”. Op dinsdag 6 november staat de begroting 2019 op de agenda van de gemeenteraad.

 • Praat en denk mee met de gemeenteraad

  De gemeenteraad wil u graag actief betrekken bij besluiten. Wilt u op de hoogte blijven van wat de gemeenteraad bespreekt? Installeer dan de app ‘Politiek Portaal’ op uw tablet.

 • Eigen geldplan maken met Startpunt Geldzaken

  Uw inkomsten en uitgaven eenvoudig online inzichtelijk krijgen? Via de site www.startpuntgeldzaken.nl/heumen kunt u gratis, anoniem en in eigen tempo een geldplan invullen. Dit plan kan helpen om uw geldzaken in balans te krijgen en te houden.

 • Sociale kaart: overzicht van organisaties en instellingen

  Heeft u vragen over wonen, werken, gezondheid, opvoeden en opgroeien, sport, activiteiten, mantelzorg of vrijwilligerswerk? Kijk op www.socialekaartheumen.nl en vindt de organisatie die u verder helpt!

Archief

Nieuwsberichten

Archief

Contact

Kerkplein 6, 6581 AC Malden
Postbus 200, 6580 AZ Malden

T 14 024
Vanuit het buitenland
+31 24 358 83 00

E heumen@heumen.nl

Contactformulier
 

Openingstijden